Üniversiteli işçiler sosyal medya da haykırıyor. Türkiye de #tt olduk. Yani Türkiye listesinde bir ay içinde 4-5 defa birinci olduk.

Fakat hala nedense hala Üniversiteli İşçiler kimdir? Niçin mücadele ediyor? Memur olup ne yapacaksınız gibi sorulara,maalesef siyasetçi ve bürokratlar tarafından muhatap olmaktadır.

Burada Mürsel Turbay, Hacı Tonbul Başkanları özellikle pozitif anlamda işaret ediyorum.Çünkü bu güzel insanlar bizi her platformda ciddi anlamda seslendirdi ve hala da öyleler. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Sayımız 100 binler değil. Sözleşmeli değil.Firma personeli değil.4/C li hiç değil.

Üniversiteli işçiler kamu kurumlarında; kamu hizmeti yapan, özellikli ve nitelikli yerlerde çalışandır.

Hükümetimiz yöneticileri çeşitli gruplar veya kişilerle görüşme yaparken,1.5 yıldır taleplerimizi, sıkıntılarımızı Üniversiteliişçiler olarak ilgili makamlara yüz yüze anlatabilmek için randevu alamadık verilmedi. Çözümsüz olanı çözmeyi kendine şiar edinen İktidar,Üniversiteliİşçiler konusunda ketum ve çözümsüz duruş sergiler tavrı vicdanlarımızı sızlatıyor!

üniversiteliİşçiler’in taleplerini,Hükümetin önünde bekleyen 4/C ve taşeron sorunları ile benzeştiren aklı evveller çıkıyor bazen.

Üniversiteliİşçiler,4587 sayılı kanunla ve kadrolu çalışan arkadaşlarımızdır.Çoğu kurumlarında 5 yıldan fazla çalışma süreleri vardır.

“Maalesef 4/C ve taşeron personel yapısı Türkiye de sorunlar arasında ilk 4.e yerleşmiş durumdadır.Özel sektör de Taşeron çalışan sayısı 650 binler de iken,Kamu da Taşeron çalıştırılan kişi sayısı da özelde ki sayıya eşitlenmiştir.

Kişisel olarak Taşeron sisteme ve parçalı personel rejimini doğru bulmuyorum.İnsan emeği Kul hakkı asla pas geçilemez mihenk taşıdır benim için.Çalışanın haklarının Minimize edildiği ve çalışma şartlarının sadece işverenin isteğine bırakılmış yapı HAK değildir.”

Tırnak içine aldığım sorun yumağı Üniversiteliİşçiler den uzak ve çözüm noktasında uzun yılların alacağı bir konudur.

Üniversiteliişçiler konusu ise Çay-kur örneğinde olduğu gibi talebimiz olan statü değişikliği sorunu KHK ile bir çırpıda çözülebileceğini biliyorum.

Teknikerin,mühendisin,kimyagerin,sağlık personelinin,kamu yöneticisinin Vb. mezun arkadaşlarımızın İşçi ve vasıfsız olarak çalıştırılması Devlete ne kazandırıyor ve kaybettirir. Bunun muhakemesini Bürokratlara bırakıyorum.Fakat bu şekilde iş yerlerinde iç çalışma huzuru asla yakalanamaz.

Maliye Bakanımıza, Çalışma Bakanımıza ve Sayın Başbakanımıza sesleniyorum!

Marmaray, Bolu tüneli, metrobüs, Anadolu yakasına metro…, ve daha nice icraatları başaran sizler Üniversiteliişçiler konusunu da çözeceğinize inanıyorum.

Musa KOCAKİREN
#Üniversiteli İşçiler Temsilcisi