Haydi, Sağlık Bakanlığı! Haydi, Ali Koç!
 
64.Hükümet kadına çocuğunun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı getirilmesini gündeme aldı.
 
Evet, bu uygulamanın gerekliliğini çalışma hayatına dair yazılarımda yıllardır yazıyorum. Kadınlarımızın iş hayatına kazandırılması istenirken onların öncelikle anne olduğu göz ardı edilmemesi gereken konu olmasına rağmen sahada bu böyle hiç olmadı herkesçe bilinmektedir.
 
Çalışan kadınlarımızın 5-6 saat ve esnek çalışma modeli ile hem annelik yapabilmesinin önü açılacak hem de çalışmak isteyen kadınlarımızın kararsızlığı giderilerek iş hayatına girmesinin önü açılacaktır.
 
Bu uygulamaya örnek Devlette en çok bayanın çalıştığı kurum olan Sağlık Bakanlığı ile başlamak hem gerçekçi adım hem de ciddi öncü örnek oluşturacaktır. İnşallah en kısa sürede uygulamaya başlanır diye temenni ediyorum.
 
Ayrıca ümit ediyorum ki hastanelerde personel yetersizliğinden 16 saat 24 saat nöbet sistemine gerek kalmaz. Yoğun bakım ameliyathane gibi birimlerde psikolojik yıpranmanın yanında bedensel yıpranma da olduğu gözlerden kaçmaması ve vicdanların kanunları yazarken ve atamalar yapılırken daha itinalı olunması gerekir.
 
Aşağıda Ali Koç vicdanından veya bilmediğim sebeplerden dolayı son zamanlarda rasyonel ve objektif cümleler kurmaya devam ediyor.
 
Beklentim bu sözlerin üstüne Koç grubu hem asgari ücret konusunda, hem çalışanların sosyal hakları konusunda hem de çalıştırdığı bayanların çalışma saat süreleri konusunda  adım atacağı zaman aşağıda ki sözler yerini bulmuş gerçekçi duruş olmuş olacaktır.
 
Koç Holding Yön. Kur. Üyesi Ali Koç, kapitalizm eleştirilerini dillendirmeye devam ediyor.
Geçen ay düzenlenen B20 toplantısında "Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir.'' açıklamasında bulunan Ali Koç "Yeniçağın getirmiş olduğu sorunları eski düşünce sistemleri ile çözmek mümkün değil. Artık yeni bir bakış açısı geliştirmemiz gerek" dedi.
 
Ekonomik büyümenin tek başına fayda getirmediğini ve bunun tüm çevrelerde kabul gören bir görüş olduğunu ifade eden Ali Koç sözlerine şöyle devam etti:
 
''Büyümeden elde edilen kazanımlar toplumun tüm kesimlerine fayda sağlayacak şekilde yaygınlaştırılmalı ve sosyal kalkınmaya hizmet etmeli. Bu da ancak ekonomik ve sosyal politikaların bir arada gözetilerek tasarlanması ile gerçekleşebilir. Örneğin ekonomi politikaları, istihdam ve eğitim politikaları ile birlikte değerlendirilmelidir. Bu da ancak ve ancak politika geliştirmede aktif bir sosyal diyalog ve ilgili tüm tarafların katılımı ile mümkündür. İş dünyası, işçi kuruluşları, sivil toplum ve üniversiteler bu süreçlerde etkin olmalıdır." dedi