Bartın’da; Yıllar sonra, Sel önlemleri alınması başladı. AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Irmağı Boğaz mevkiinde bulunan heyelan mıntıkasındaki, askıda duran taş kütlesini yok ettiriyor. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Gazhane mıntıkasında, ırmak yatağında bulunan, Sel oluşumunu tetikleyen; ağaç, çalı ve dallara asılmış durumda bulunan çöpleri yok ettiriyor. Bartın basını ise, sürekli Sel önlemlerindeki aksaklığı dile getirerek, Bartın da Sel önlemlerinin alınmasını istiyor. Bartın’da özlenen tablo başladı!. Sel önlemlerinin alınmasında, koalisyon var!!

Teşekkürler Belediye Başkanım!. Teşekkürler Sayın Milletvekilim!. Teşekkürler sel önlemlerinde çalışan görevliler!. Çok teşekkürler Bartın Basını!!...

15 Mayıs 2010 tarihinde, Bartın ırmağı boğaz mevkiindeki heyelan mıntıkasındaki çalışmaları tekrar belgeledim. İlk gördüğüm zaman iş makinesi, askıda duran taş kütlenin üzerindeydi. Taş kütle yok olmuş, iş makinesi ırmak zeminine inmiş ve geride alınan, bir taş yığını bırakmışlar. Bir buçuk ayda, güzel işler yapılmış!!. Yok, edilen askıdaki taş kütle, aşırı bir yağışlı havada, ırmak içine düşseydi, Bartın tarihinin en büyük sel felaketini yaşayabilecekti. Felaket askıdaymış!!!....

Heyelan mıntıkasında çalışmalar bittiğinde, Bartın’ın neler kazanacak;

1- Bartın’a, askıdaki taş kütlenin ırmak içine düşme korkusundan kurtulduklarından, huzur gelecektir.

2- Irmak kenarında bir yol ortaya çıkıyor!!! Öncelikle, ırmağın son noktası olan yılanlı burnuna, amatör balıkçılar rahatça gidebileceklerdir.

3- Belki de bu yol, İNKUM KESTİRME YOLU OLABİLECEKTİR!!..

4-Irmak yatağı genişleyeceğinden, aşırı yağışlarda, ırmak sularını daha rahat boşaltacaktır.

5- Heyelan etkisi ile ırmak içine düşen taşlar, ırmak derinliğini 2.5metreye yükseltmişti. Bu derinlik 6metreye inebilecektir. Irmak yatağının derinliği artıkça, su boşaltma kapasitesi artacaktır!!.

2003 yılından beri yapılmayan, yapılması unutulan, yapılması gündeme getirilmeyen, Heyelan bölgesi çalışmalarını başlatan AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç ve AK Parti İl başkanı Yakup Ulupınar’a teşekkür ederiz. Bartın basınına, ayrıca teşekkürler.

Boğaz mevkiinde, yapılması gereken önemli bir çalışma daha var. TEFER–1 Proje hatalarının, neler olduğunu bilmek ve bu hatalarının giderilmesi için çalışmalar yapmak!! Açılır köprüden, ırmağın çıkışına kadar ki yaklaşık 1.800 metrelik mesafede yapılan çalışmalar bittiğinde, Sel ve Taşkın oluşumunu, %50 azaltacağına inanıyorum!!.

2003 yılından 2009 yılına kadar, Bartını idare eden Seçilmiş ve Atanmışlar, Sel önlemlerinin alınmasını konuşmadılar. Konuşsalardı eğer, 1998 seli Taşkın Tehlike Sınırını, İmar planına işletirlerdi!!!.. Bartın’ın %80’nın de inşaat iznini, Sel önlemlerini alındıktan sonra verirlerdi!!.. Gerçekleri saklamakla, Bartın halkına iyilik mi yapıldı sanki? Keşke, Sel önlemleri alınması konuşulsaydı. Keşke, Sel önlemlerinin alınması bitseydi!!

Bu bilgilere Kaynarca mevkiinde alınamayan, inşaat iznimi almak için uğraşırken, bu bilgilere ulaştım. 1975 yılında yanlış çizilen ve 1998 yılında ise; çizilemeyen Taşkın Tehlike Sınır çizgisi mağduruyum. Benim gibi haksızlığa uğramış sayısız insan var. Belediye binası ve Yeni yapılan Valilik binası civarında sel suları 2m yükselmiş, inşaat izni var! Kaynarca mevkiinde sel suları 1m yükselmiş, inşaat izni yok!!

Sayın Milletvekilim, Sayın İl Başkanım. DSİ’nin yapmış olduğu haksız uygulama, ne zaman son bulacaktır. Açıklamalarınızı rica ediyorum.