Son zamanlarda en çok konuşulan konu dershaneler ve size yangının içinden sesleniyorum.Alevi en çok hisseden ve dumanı ile nefesi  biraz  değişen biri olarak yani dershaneci kimliğimle. 
     
"Kusura bakmasınlar  , birileri daha fazla para kazansın diye vatandaşın sömürülmesine göz yumamayız" diyen sayın başbakanımız galiba test-tost  arasında sıkışmış bir nesil istemiyor.Bu dönüştürme takvimi olarak 2014-2015 yıllarını verdi.Özel okul bünyesi dahilinde bile olsa sınavların ve rekabetin olduğu yerde ek takviyeler alınacağını düşünüyorum.
    
Demek oluyor ki okuldan alabildiği bilgiyle istediği liseye-üniversiteye gidemeyecek öğrenci bol bol özel ders alacak,peki para yetmiyorsa(ki özel ders baya maliyetli)    "şansına,kaderine küs" mü denecek !  Dershanelerin kapatılmasıyla fırsat eşitliğinin geleceği söyleniyor , dediğimiz gibi durumu iyi olan ki özel okula giderek,özel ders alarak kuvvetli takviyeler alacak .Buda yaklaşık senede en az 12 000 'lik bir maliyete denk geliyor.Dershanelerde ise ortalama 1 000 - 2 000  arasında değişen ve aya bölündüğünde eğitime için ayrılan para olarak düşünüldüğünde  çok daha ucuza eğitim desteği sağlanabiliyor. Aslında bakılırsa fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırıyor.
       
Konunun Doğu ve Güneydoğu'yla da yakın ilgisi var.Kürt ve Arap çocuklarımız diğer Türk çocuklardan iki kat zorluk içindeler.Bunun bir çok sebepleri var.İşte bu noktada dershaneler bu bölgede çocuklarımız için zaruret.Tezimizi destekleyecek olursak:
Mardin'in Dargeçit ilçemizde 2007 senesinde dershane yok, üniversiteye yerleşen öğrenci sayısı 22  ;   2013 'te  2 dershane açılıyor üniversiteli öğrenci sayımız 173 'e çıkıyor. 1990 'da Batman'da  dershane yok ,üniversiteye yerleşen öğrenci 35 ; 2013 'te 18 dershane var üniversiteli sayımız 6 921 ' e çıkıyor !
 
Diğer konu ise dershaneler kapatıldığında belirli kriterleri barındıran öğretmenlerin MEB'e istihdam edileceği söyleniyor.Mesleğin yükünü çekmiş,tebeşir tozunu yutmuş meslektaşlarımın mesleklerini bir şekilde idame  ettirmeleri bizler için çok anlamlı ve güzel olacaktır.Ama bu arada azimle KPSS 'ye çalışan ve 2-3-4 sene bu sınavla savaşan ( aralarında 38 intihar eden öğretmen adayları da var) , yeni mezunlar ,yine dershanede çalışıp belli kriterlere uymayan öğretmenleri de düşünürsek çember genişliyor.Bu kadar kadro nasıl sağlanacak ! Hem şunu da düşünelim dershanelerde sadece öğretmenler çalışmıyor.Peki ya onlar ne olacak ? 
 
Dershanecilik sadece ülkemizdemi var diye yani bize  mi  özgü diye düşünüp biraz araştırırsak bütün dünyada faaliyet gösterdiğini görüyoruz. Amerika, Almanya, İtalya, Fransa, Japonya, Portekiz, Kore'nin de bulunduğu 50' ye yakın ülkede okullara ek olarak faaliyet göstermektedir.
 
Tamam sistem değişmeli , öğrenciler haftanın 7 günü erken kalkıp sınav ve test olan zorlu maratondan kurtulmalı ama bunlar için altyapı yada okullarımız hazır mı ?  Eğer hala fırsat eşitsizliğinden bahsedecek olursak ve herkesin gidemeyeceğinden kapatılacaksa
 
* 5 Yıldızlı Oteller
*Tatil Köyleri
*Lüks Restaurantlar
*Lüks Arabalar
*Lüks Villalar
*Lüks Cep Telefonları
"
"
"
"                                           0rtadan kaldırılmalı . Malum herkes alamıyor veya  gidemiyor.(!)