Toprak TV, Tarım ve Teknolojileri Programında, “BİYOGAZ NASIL ÜRETİLİR?” konusunu inceledi.

Biyogaz tanıtımını; Bartın İlinde, Makine Mühendisi M.Faruk PAPİLA’nın yapmış olduğu PAPİLA–1 ve PAPİLA–2 PRATİK BİYOGAZ projelerini göstererek, projeler üzerinde BİYOGAZ hakkında bilgiler alarak yaptılar.

BİYOGAZ NASIL ÜRETİLİR programı, 45 dakikalık bir yayın süresi içinde gerçekleşti. Cumartesi ve Pazar günleri, Saat:10.00 ve Saat: 22.00’de, dört kez program yayınlandı.

Programı izleyemeyenler için, 4 Ağustos 2010 tarihinde, Çarşamba günü, Saat: 10.00 ve Saat: 22.00’de, program tekrar yayınlanacaktır!!!...

Tarım ve Teknoloji programının amacı; Dünyada yaygın kullanımı olan fakat Türkiye de kullanılmayan Biyogazın kullanımını, Türkiye de yaygınlaştırmaktır!!.

Biyogaz, Yenilenebilir Enerji kaynağı olarak Çevre dostudur. Biyogaz; Türkiye’de, Tarım, Hayvancılık ve Türkiye’nin karma ekonomisine fayda getirecektir.

BİYOGAZ NASIL ÜRETİLİR sorusunun cevabını; Makine Mühendisi M. Faruk PAPİLA, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisinde iki kez çıkmış, Ar-Ge projeleri üzerinde anlatarak verdi.

Eğitici ve Belgesel niteliğinde olan program sayesinde; Bartın İli, Türkiye’de Bilimsel olarak Biyogaz üretiminde, bir ilk’i başarmaya çalışan bir il olarak tanıtılmış oldu.

Toprak TV ve M. Faruk PAPİLA’nın tek bir amaçları var. Uyuyan dev olan tanımlanan Biyogaz kullanımını, Türkiye’de yaygınlaştırmaktır.

Tarım ve Teknolojileri program yapımcısı ve sunucusu Makine Mühendisi Adem KULOĞLU’nun, programını kapatırken kullanmış olduğu sözler çok ilginç olduğu kadar, çok da düşündürücüdür.

“Biyogaz; Çin’de 7.000.000 adet, Hindistan’da 2.000.000 adet var. Türkiye’de, adı bile geçmiyor!!..”