Sevgili dostlar, can gezikolikler hepinize kucak dolusu selamlar. Yazılarımızı Facebook ve Instagram üzerinden MURAT AK SEYAHAT YAZARI sayfamıza beğeni yaparak da takip edebilir, aynı isimli grubumuza katılabilirsiniz.
 
Öyle muhteşem bir yer hayal edin ki doğa bütün güzelliklerini, muhteşem zerafetini, harikulade nezahetini sergilemiş olsun. Şayet Yedigöller milli parkındaysanız tam da yerindesiniz demektir. Şırıl şırıl melodi gibi akan dereleriyle, buz gibi şifalı pınarlarıyla, birbirinden alımlı gölleriyle Yedigöller, hiçbir insanın kaçırmaması gereken enfes bir doğal güzelliğin mesken tuttuğu topraklar.

İSMİ GİBİ YEDİ ADET GÖL BULUNMAKTA

Yedigöller milli parkına bu ismi veren yedi adet göl bulunmakta. Her biri birbirinden güzel bu göllerin isimleri; Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl ve Seringöl. Dip kaçağı ile birbirleriyle bağlantılı olan bu göller heyelan sonucu derelerin önlerinin kapanması sonucu oluşmuş. Milli parkı ziyaret ettiğinizde olmazsa her birini ayrı ayrı görmeniz gereken bu göller, büyülü güzellikleriyle misafirlerinin adeta başını döndürüyor.

HER MEVSİM BİR BAŞKA GÜZEL

Yedigölleri hangi mevsim görmek daha güzel derseniz, bunun cevabı dört mevsim 12 ay olacaktır. Her mevsimin tüm güzelliklerini bir arada bulabileceğiniz Yedigöller milli parkında yalnız kış mevsiminde ulaşımda sorunlar yaşanabiliyor. Fotoğraf tutkunlarının özellikle ilkbahar ve sonbaharda yoğun ilgi gösterdikleri Yedigöller de her mevsim bambaşka güzellikleri görebilmek, yaşayabilmek, hissedebilmek mümkün.

PİSAGOR AĞACINI MUTLAKA GÖRÜN

Yedigöller milli parkında sayısız sıra dışı güzelliklere rastlamak mümkün. Bunlardan biri de Pisagor ağacı. Üçgen özelliğiyle dikkat çeken Pisagor ağacı, doğaya ve fotoğraf sanatına ilgi duyan herkesin mutlak uğrak noktası.
 
KAPANKAYA SEYİR YERİNDE DOYUMSUZ BİR GÜZELLİK

Patika yolu izleyerek, mili parka hakim bir konumda olan Kapankaya seyir yerine ulaştığınızda, milli parkı tepeden izleyebilir, kadrajınıza sayısız güzellikte manzarayı yakalayabilir, şehir yaşamında bulamayacağınız miktarda oksijeni ciğerlerinize çekebilirsiniz.
 
İLK ALABALIK ÇİFTLİĞİ YEDİGÖLLER’DE

Yedigöller milli parkının ilginç bir özelliği de var. Cennet ülkemizde ilk kültür alabalığı üretme istasyonu 1969 yılında Yedigöller Milli Parkında kurulmuştur. Böylelikle olta balıkçılığı için de önemli bir rezervuar olmuştur.
 
KAMP İÇİN SON DERECE UYGUN

Yedigöller milli parkı kamp severler için de son derece ideal bir ortam sunuyor. Camping için tahsis edilmiş bölgelerde çadırınızı rahatlıkla kurabilir, muhteşem doğal güzelliğin sizler için hazırladığı seromoniyi ruhunuzla dinleyebilirsiniz.
 
MANGAL YAKMAK ARTIK YASAK

Yedigöller milli parkında mangal yakmak daha önce serbestti. Fakat yerinde alınan bir kararla bu muhteşem güzelliğin en ufak da olsa zarar görebilme riskine karşı mangal yakılması yasaklandı. Pikniğinizi rahatça yapabileceğiniz milli parkta olta ile balık tutulmasına da belli dönemler içerisinde izin veriliyor.
 
SOSYAL TESİSLER MEVCUT

Yedigöller milli parkında kamp yaparak veya bungalov evlerde ya da karavanız ile de konaklayabilirsiniz. Salaş yeme içme merkezlerinden köfte, gözleme, börek gibi gıdaları da rahatlıkla temin edebileceğiniz park alanında sosyal donatı alanları da bulunmaktadır.

BİRKAÇ GÜZERGAHTAN ULAŞIM MÜMKÜN

Yedigöller milli parkına, birkaç güzergah üzerinden ulaşmak mümkün. Ankara – İstanbul karayolunun 152. kilometresinden itibaren Yedigöller yol ayrımına dönebilirsiniz. Dilerseniz Bolu üzerinden gelebileceğiniz gibi Ankara – Zonguldak ve İstanbul Zonguldak karayollarını takip ederek Mengen – Yazıcık üzerinden de olağanüstü güzellik Yedigöllere ulaşmak mümkün. Hangi istikametten gelirseniz gelin yolun büyük kısmının stabilize olmasından dolayı dikkatli olmakta ve fazla hız yapmamakta son derece fayda var.
 
YEDİGÖLLERE YELKEN AÇIN

Haftaya inşallah bir başka seyahat rotasında buluşmak dileğiyle özgürlüğünüzü alın ve doğanın muhteşem güzelliğini izlemek üzere Yedigöller’e yelken açın, hep seyahatte kalın.
 
Yazılarımıza destek veren Bartın Merkez'de faaliyet gösteren Başaranlar Soğutmadan Erol KURT ve Sefai UZUN beyefendilere çok teşekkür ederim...

Facebook & Instagram: Murat AK seyahat yazarı