Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklama:

Eşsiz coğrafyası, florası ve faunasıyla bölgesinde çok önemli bir organik tarım potansiyeline sahip ilimizde Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi”- “Örgütlü Çiftçi Modeli İle Sürdürülebilir Organik Ahududu ve Böğürtlen Projemiz” ile 2013 yılında 700 adet tüplü kivi fidanı dağıtımı gerçekleştiriyoruz.

2009 yılından beri İlimiz Merkez İlçe ve Ulus ilçelerine bağlı köylerde uygulanan proje ile 33 çiftçinin arazisinde toplam 35 dekar alanda Organik ahududu ve böğürtlen yetiştiriciliği yapılmaktadır. İlimizde organik tarımın ürün çeşitliliğini arttırmak ve yaygınlaştırması amacıyla bu yıl toplam 14 dekar alanda Organik Kivi bahçeleri tesis edilecektir.

Projemiz, organik tarımı bir yaşam felsefesi olarak algılayabilen üreticilerimizle birlikte Güzelcehisar, Kocareis ve Uzunöz köylerimizde uygulanacaktır. 5 yıl öncesinde hiç Organik Tarım deneyimine sahip olmayan Bartın çiftçisi bugün 50 dekar alanda Organik Tarım yapar hale geldiyse ne mutlu emeği geçenlere. İl Müdürlüğümüzün kısıtlı bütçe imkanlarıyla kurduğu tesislerin yaygın hale gelmesi sizlerin elinizde, gözlerinizde o ışıltıyı görüyoruz ki sizlerle devam ediyoruz. Hepimizin aklının bir köşesinde Güzelcehisar Köyümüz başta olmak üzere diğer köylerimizi fındıkta, çilekte olduğu gibi Organik Kivi üretiminde önemli bir merkez olabileceğini şimdiden hayal etmemiz gerçeğidir. Zira hayal kurmadan yola koyulursak hayallerimizin ötesindeki hedeflerimize ulaşamayız.

Projemizden faydalanan üreticilerimizi tebrik ederken şimdiden bol ve bereketli kazançlar dilerim.