Bartın'ın Merkez'e bağlı Terkehatipler Köyü Yağcı Mahallesi'nde yeni yapılan yaklaşık 1000 kişi kapasiteli cami törenle açıldı.

İlgili Foto Galeriye Git

Terkehatipler Köyü Yağcı Mahallesi'nde yeni yapılan caminin açılış törenine Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzan, İl Müftüsü Ömer Keskin, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, vatandaşlar ve cami cemaati katıldı.

Kozcağız'da Tarihi Gün Kozcağız'da Tarihi Gün

Törende Yukarıhalilbey Camii İmamı Nihat Sevingün tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu.

Açılış Kur'an'ından sonra sırasıyla köy muhtarı ve dernek temsilcileri, caminin yapılış aşamasını anlattılar.

İl Müftüsü Ömer Keskin konuşmasında "Bugün, Beytullah'ın bir şubesinin, Terkehatipler Köyü'nde açılışını gerçekleştirmek için bir araya geldik. Bu mübarek gün vesilesiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Rabbimiz bizlere Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: "Allah'ın mescitlerini ancak Allah'tan korkanlar imar eder." (Tövbe, 9:18) Evet, camilerimiz, Allah'ın korkusunu taşıyan, namazı dosdoğru kılan kullarının inşa ettiği mabetlerdir. Rasûlullah Efendimiz (s.a.s.) de bir hadislerinde şöyle buyurmuştur: "Kim bir mescit imar ederse, Allah da ona cennette bir köşk imar eder."

Camilerimiz, vatanımızın tapusu ve sembolüdür. Atalarımız, camiyi şehrin kalbi gibi görmüşler, hayatın merkezine koymuşlardır. Şehrin en güzel yerine cami yapmışlardır. Mülk Allah'ın değil midir? Allah en güzeline layık değil midir?

Eskiden bütün yollar camiye çıkardı. Adres tariflerimizi camiyle yapardık. Caminin yanında hamam olurdu temizlik için. Sonra medrese, sonra okul, sonra üniversite, sonra ticarethane... Bir bakmışsın ki o bölge çarşıya dönmüş. Değerli kardeşlerim, camilerimiz adeta bulunduğu bölgeye yeni bir yaşam ve hayat inşa edilmesine vesile olurdu.

Bugün Terkehatipler Köyü'nün gurur günü. Bu caminin yapımında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Dernek başkanımız burada şu hususa değindi: "Burada ücretsiz çalıştılar." Ben bunu kabul etmiyorum. Diyeceksiniz hocam nasıl oluyor? Biz para vermedik? Değerli kardeşlerim, ücretsiz diye bir şey yok. Allah'ın verdiği vereceği ücreti hiçbir fani veremez. Efendimiz (s.a.s.) öyle bir gün gelecek ki diyor: "Ne dinar ne para ne altın hiçbiri geçmeyecek." Peki ne geçecek? Allah için yaptığımız, vatan için millet için yaptığımız hayırlı ameller Allah katında geçecek buyuruyor. Bu en büyük yatırımdır, en büyük ücret budur.

Aslında biz camiyi imar etmedik, camimiz bizi imar etti. Biz camilerimizde adaleti, kardeşliği, güzelliği, Allah'ın kelamını öğreniyoruz değil mi kardeşlerim?

Atalarımızın yaptığı camilere bakın. 500 sene, hatta daha fazla bu camilerde ibadet ediyor ve ilimlerimizi öğrenmeye devam ediyoruz. Allah'ın evleri herkese açık. Kardeşlerim, telefon etmeden ana babamızın evine dahi gidemiyoruz, lakin Allah'ın evlerine 7/24 istediğimiz vakitde gider ibadetlerimizi gerçekleştirebiliriz.

Bir kardeşimiz Almanya'ya gittiğinde bana yaşadığı şu hadiseyi aktardı: "Bir gün cumaya gideceğiz. Arkadaşımı dedim ki cuma namazına gitmeyecek miyiz? Arkadaşım bana saydı kimin camisine gidelim diye. Ben şaşırdım diyor. Ne demek dedim? Diyor başladı bütün cemaatlerin camisini saydı ve sonunda dedi ki: 'Diyanetin camisi.' Ben de dedim ki: 'Tamam, Diyanet olur.' İşte bu kardeşler. İyi ki Diyanet İşleri Başkanlığımız var. Elhamdülillah. Yoksa camilerimiz parselenecekti. Camiler Allah'ın evi. Ahmet Ağan'ın, Mehmet Ağan'ın değil."

Camimiz açıldı, hayırlı olsun. Köyümüze, mahallemize bereket getirsin. Darısı merkez külliye camimiz inşaallah bir an önce orayı da bitirmeyi rabbim bizlere nasip eylesin. Bu camimizi açılışında emeği geçenlerden Allah razı olsun. Kalınsağlıcakla, Allaha emanet olun.

Konuşmaların ardından cami yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Ardından caminin açılışı gerçekleşti ve program İl Müftü Yardımcısı Hulusi Güner'in duası ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim