Türkiye’de 81 tane vilayet var. Bartın ülkemizin küçük bir ili. Şimdi bu yazım için kızan, biz ne güne duruyoruz diyenler olacak. Ama kazın ayağı öyle değil. Başkent de etkili, kapıları açacak bir lobimiz yok. Milletvekillerimizin elbette birçok olumlu çalışmaları var.Ama, Ankara bürokrasisinde Bartın’ı savunan, iyi tanıyan, analiz eden isimler yok. Bartın ile ilgili önemli kararları Bartın’a yabancı olan isimler alıyor. Son yıllarda ilimize atanan ya da tayin olan bürokratlar konusunda Bartın’ın etkisi olmadı.

İKTİDAR BARTIN’A MUHALİF İL OLARAK BAKIYOR

Ak Parti iktidarı iki milletvekilliğinden 1 vekilliğe düştüğü, iki ilçesi ve il belediyesi muhalefet partilerinde olan Bartın’ı muhalif bir il olarak görüyor. Ankara gündemini yakından takip eden herkes bunu görebilir. Bartınlılar ne kadar önemli çalışmalara imza atsa Ankara’ya yansımıyor. Çünkü Bartın’ın Ankara’da etkili bir kulis çalışması yok. Öte yandan bazı illerin siyasetçileri, bürokratları, işadamları, STK’ları, meslek örgütleri el ele vererek Ankara’da rüzgârlarını estiriyor. Ellerinde dosyalar, projeler kapı kapı Ankara’yı arşınlıyorlar.

BARTIN’IN MARKA İSİMLERİ YOK

Her şeye siyaseten bakan bir düşünce yapısına sahibiz. İki telefonda işleri halledebileceğimizi düşünürüz. Ama gel gör ki işler öyle yürümüyor. Ankara’da bir sıkıntımız olsa arayabileceğimiz kaç isim var. Siyasetçiler dışında kapıları açabilecek, yardımcı olabilecek kaç ismimiz var. Bir düşünelim. Dışarıda Bartın’dan gurbete çıkmış, kariyer yapmış bir çok isim var.Ama kaçını tanıyoruz. Bu isimler ne kadar Bartın’la alakalılar. Siyasetçilerimiz tüm alanları kaplamışlar. Her şeyi siyaseten halletmeye çalışıyoruz.

SİYASİLER BİR ARAYA GELMİYOR

Bartın’da aktif siyasetin içinde olanları aynı masanın etrafında toplamak çok zor. Siyasi kimliklerini bir kenara bırakıp Bartın’ın öncelikleri konusunda ortak hareket ettiklerini göremiyoruz. Bugüne kadar tüm siyasi grupların katıldığı’ ’ÖNCELİĞİMİZ BARTIN’’ panelleri düzenlenemedi. Bartın’daki siyasi partilerimiz özgün projeler hazırlayıp kamuoyunun tartışmasına açamadılar. İlimizi bir siyasi ihtiras kaplamış durumda. Tartışma, fikir üretme ve proje kültürü gelişmedi.

TAKIM OYUNU YOK’’BEN’’LİK ÖN PLANDA

Gazeteci toplumunun yansımasıdır. Sesi duyulmayan, derdini anlatamayan kitlelerin sesi olmalıyız.Bir kent birlik beraberlik ruhu içinde ‘’BİZ’’ olgusu geliştiğinde gelişir. Benlik toplumum içten içe yok eden bir kanserdir. Bizler eleştiri olarak bunu söylediğimizde karşımızda duvarları buluyoruz. Herkes kendi yaptıklarının doğru olduğuna inanmış. Bir siyasi mevzi kazanmanın peşinde koşarken koskoca bir ilde sorunlar birikip gidiyor. En güncel olarak Bartın’da deprem olsa durum ne olur dedik? Irmağı yazdık. İki vekilin Bartın’a hizmet konusunda neden ortak hareket etmediğini sorduk? Bartın’ın gelişimi nasıl olacak diye sorduk? Daha birçok soruyu halkımız adına sorduk.

BAŞKA BARTIN YOK

Bazı insanların çift pasaportu veyahut iki-üç vilayette evleri var. Bizim için tek Bartın var. Memur  tayin olur gider, yolcularda gelir geçer. Ev sahibi ve hancı olan biziz. Bizim için bu kent nefes alış kadar helal. Bartın’da doğsun doğmasın ama Bartın’ın önceliklerini benimseyen ve halkımıza hizmet eden herkes Bartınlıdır. Gel gör ki Ankara’da sesimiz duyulmaz oldu. TBMM çatısı altında görev yapan vekillerimiz dışında kapısını çalabileceğimiz, başkentte etkili ve yetkili kişi ve kurumlara Bartın’da yapılan başarılı çalışmaları ve sorunları anlatacak kaç mecra var. Bilen varsa bize mail atarak haber versin. Bizde yayınlayalım. Kayıp Bartın sevdalıları aranıyor. Duyanlar duymayanlara haber versin.