Değerli Polis Adayları!

Bildiğiniz üzere ben Pomem alanında polislik editörüyüm.8 yıldır da bu işte gönüllü olarak bilgilendirme yapmaktayım.
Bugüne kadar birçok tahminim,öngörüm çıkmış ve doğruluğu gerçekleşmiştir.

Geçtiğimiz günlerdeki köşe yazımda siz değerli adaylara hazır olmalarını söylemiş,şuan Özel Harekat Polisi açığının 11.000 civarı olduğundan bahsetmiş,adayların yeni alımlara hazır olmalarını,polis ve özel harekat polisi alımlarının Kpss sonuçları sonrası olacağından bahsetmiştim.

TAHMİNLERİMDE YANILMADIM!

Bahsettiğim gibi tahminlerim de asla yanılmadım.Geçen gün bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Efkan ALA; "Yeni Kanun Hükmünde Kararname ile inşallah onu da düzenleyip çıkaracağız, ilana çıkacağız. Ayrıca bir 10 bin kişi daha özel harekat personeli alacağız. Toplamda 20 bin kişi alacağız kadroya." diye konuştu. Efkan ALA, alımların KHK ile yapılacağını bildirdi.

ŞARTLAR NE OLACAK!

Her zaman olduğu gibi tahmin ediyorum ki; Kpss Lisans p3 puanı olarak 50 istenebilir.Zaten lisans mezunu olmak zorundasınız.Yaş konusunda birçok aday mağdur,bunu köşe yazılarımda da dile getirmiştim.Bu konu için ANKARA'ya gidip bakanımızla görüşme ayarlamaya çalışmaktayım.
İnşallah yaş konusunu düzenlemelerini,adayların mağduriyetlerinin gidermelerini talep edeceğim.

ALIMLAR NE ZAMAN?

Özel Harekat alım tarihi şuan belli olmamakla birlikte tecrübe ettiğimiz üzere şuan ilanda olan 10.000 normal polis alımından sonra veya bu alımın mülakat aşaması zamanı ilanda olacağı kanısındayız.Sabırla bekleyip göreceğiz.Emniyet Genel Müdürlüğü bu alımlarla toplamda bünyesine 10.000 normal polis ve 10.000 Özel Harekat Polisi olmak üzere 20.000 polis katacak.

ÖZEL HAREKAT GÖNÜLLÜLÜK İSTER!

Buradan adaylara çağrım şudur ki özel harekat bildiğiniz polislik mesleğinden daha da çetindir.Öncelikle gönüllülük ister ki sevmeyen bu işi yapamaz.Sırf iş olsun,maaşı cazip diye tercihte bulunursanız çok pişman olursunuz.Özellikle bu mesleğe gönülden bağlı olan adayların başvurmasını rica ederim.

Tüm Özel Harekat sevdalısı alım bekleyen adaylara hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle.