Bartın Valisi olarak sizlerle birlikte 6 yıl bu ilde çalıştım, 6 yıl görev yaptım, 6 yıl yaşadım.
Bartınımızın 20 yıllık vilayet tarihi içerisinde bu 6 yılda çok önemli işler yaptık. Bunları tek tek saymaya gerek yok. Yapılanları hep birlikte başardık, herkesin gözü önünde gerçekleştirdik. Bunlar Bartın Valisi olarak benim görevimdi. Görevimi başarı ile tamamlamış olmanın mutluluğu içindeyim.
Devletimiz, Türk Milleti'nin kıt imkanlarını seferber ederek beni okuttu. Kaymakam yaptı, Vali yaptı. Bu görevlerim boyunca yaptığım her işe kendi işimmiş gibi sarılarak, canımdan can, ruhumdan ruh katarak çalıştım. Devlete ve Millete olan borcumu, çalıştığım her yerde olduğu gibi Bartın'da da vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükselterek, yaşam kalitesini arttırarak ödeyebileceğime inandım. Her çocuğun okul ve öğretmen bulmasını, iyi eğitim almasını ve kendi hayatını kurtarmasını sağlamak için Vilayetimizin tüm imkanlarını seferber ettim.
Bartınlı gençler her yıl yükselen bir ivme ile başarılarını arttırarak 2012 yılında bize ve Bartınımıza tarihi bir armağan verdiler. Türkiye'nin en başarılı gençleri oldular. Bu armağanlarını ömür boyu gururla taşıyacağım.
Yönetim felsefemizin temelini oluşturan sosyal yönden huzur ve barış, ekonomik yönden gönenç içinde yaşama hedefi doğrultusunda önemli mesafeler katettik.
Hiç kimseye huzur ve barış ortamını bozdurmadık. Kanunları eşit, adil ve tarafsız bir şekilde uyguladık.
Bu güven ortamı içinde;
Bartınlı sanayicilerimiz, esnafımız, ticaret erbabımız 2006 yılında 2.9 milyon dolar olan ihracat tutarını 6 yılda 20 milyon dolara yükselttiler. Devlete ödedikleri vergi miktarını aynı oranda attırdılar. Bu dönemde hem kendilerinin hem de devletimizin gelirleri arttı.
62 parametrenin değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkan sosyo-ekonomik göstergeler endeksine göre, Bartın 2003 yılında 55. sıradaydı. 8 yıl sonra 2011 yılı sonunda 48. sıraya yükseldi. 8 yılda 7 basamak ilerleme sağlandı. Bu, Karadeniz Bölgesinde ikinci en iyi sonuç oldu.
Kırsal altyapı sorunlarını çözüm için uygulamaya konulan KÖYDES programı uygulamalarının performans değerlendirmesi ve uygulama sonuç ölçümlerine göre Bartın Karadeniz Bölgesinde en iyi sonuçla birinci sırada yer aldı.
Bartın'da 2006 yılında SGK ‘na kayıtlı olarak çalışan kişi sayısı 25 bindi. 2011 yılında 14 bin kişi artışla 39 bine yükseldi.
İl genelinde tüketilen elektrik enerjisi toplamı içinde sanayi tüketimi 2006 yılında %27.4 iken, 2011 yılında %39’a yükseldi.
Kısaca başta eğitim olmak üzere,sanayi, turizm, ulaşım kırsal altyapı ve tarım sektörünün gelişmesi ve büyümesi için seferberlik ruhuyla çalıştık, yatırımlara öncelik verdik. Sağlık alanında hizmet kalitesinin yükselmesi için fiziki, personel ve moral imkanlarını sürekli destekledik. Bütün bunları başarı ile yapmak, güzel bir şekilde sonuçlandırmak benim hem Vali olarak, hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görevim ve sorumluluğumdu.
İnsani değerleri, insan hayatını güzelleştirip kolaylaştıracak insanı yüceltecek her faaliyetin destekçisi oldum.
Bu çalışmaları yaparken Saygıdeğer Bartınlıların, Sayın Milletvekillerimizin, Mülki, Adli, Askeri teşkilatlarda görevli çalışma arkadaşlarımın, Belediye Başkanları ve meclislerinin, İl Genel Meclisi başkan ve üyeleri ile Mahalli İdareler çalışanlarının, Bartın Barosunun, Ticaret ve Sanayi Odamızın ve diğer Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin büyük desteklerini gördüm.
Bartın Üniversitesi Rektörlüğümüzün Vilayetimizi ilgilendiren hususlarda akademik ve bilimsel yol göstericiliği ile maddi ve manevi yardımlarını hep yanımda hissettim.
Sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim.
Dönemimizde başlayan ve çalışmaları devam eden birçok yatırım da önümüzdeki yıllarda tamamlanarak Bartınlıların hizmetine sunulacaktır.
Kendisini tanıdığım ve başarılı çalışmalar yapacağına inandığım, Bartınımızın yeni Valisi, saygıdeğer meslektaşım Sayın Bülent SAVUR'un bu çalışmaların zamanında tamamlanması için var gücüyle çalışacağını biliyorum. Başlanmış ve devam eden bu işlere yenilerini de ilave ederek Bartınımızı 2023 hedefine başarıyla taşıyacağına inandığım Sayın Valimize de aynı desteği vereceğinizi biliyorum. Kendisine başarılar diliyorum.
Eşim, çocuklarım ve ben aranızda sizden biri olarak, güzel günler yaşadığımız Bartın'dan sizlerle paylaşılmış iyilik dolu anılarla ayrılıyoruz. Fahri bir Bartınlı olarak hep sizlerin yanınızda bulunduğumuzu unutmamanızı dilerim.
Siz Saygıdeğer Bartınlılara ve çalışma arkadaşlarıma veda ederken, sağlık, esenlik ve başarılar diliyorum.
İsa KÜÇÜK
Bartın Valisi
* * *
BARTIN'DA BAŞLANMIŞ VE DEVAM ETMEKTE OLAN YATIRIMLAR
Eğitim-Kültür-Spor Sektörü
Eğitim
Yükseköğretim
1. Yeni kampüs alanında Bartın Üniversitesi eğitim öğretim ve sosyal tesislerin inşaatı
2. Ulus ilçesinde Meslek Yüksekokulu
3. TOBB Ekonomi Üniversitesi'nin Bartın'da fakülte açması
4. THK Üniversitesi'nin Uçuş Eğitimi Fakültesinin Bartın'da açılması
5. Teşvik kapsamında özel sektör tarafından yapılacak olan 500 öğrenci kapasiteli Yüksek öğrenim öğrenci yurdu
İlk ve Ortaöğretim
6. Atatürk İlköğretim Okulu yapımı
7. Abdipaşa Lisesi
8. Yanaz İlköğretim Okulu yapımı
9. Bilim Sanat Merkezi yapımı
10. Merkez Anaokulu yapımı
11. Amasra Anaokulu yapımı
12. OÇEM Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi
Kültür
13. Çetin Asma arşivi ve kütüphanesi
14. Bartın Ortaokulu Bartın Eğitim Müzesinin yapımı
Spor
15. Akçamescit İlköğretim Okulu Spor Salonu yapımı
16. Abdipaşa ÇPL Kapalı Spor Salonu yapımı
Ulaştırma-Haberleşme Sektörü
17. Bartın-İstanbul demiryolu
18. Batı Karadeniz sahil yolu (Bartın-Kurucaşile) bölümü
19. Kozcağız-Perşembe yolu
20. Batın Limanı- Ro-Ro iskelesi
21. Amasra Tüneli
22. TOKİ Köprüsü
23. Bartın II. Çevre yolu
Turizm Sektörü
24. Amasra yat limanı ve yolcu iskelesi inşaatı
25. Mugada ve Çakraz bölgelerinin turizm merkezi ilan edilmesi
26. İnkumu tüneli
27. Bartın Irmağı ve yakın çevresinin peyzaj planlama odaklı turizme kazandırma projesi
28. Çakraz, Mugada ve Güzelcihisar iskeleleri
Sağlık Sektörü
29. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
30. Hasankadı Aile Sağlığı Merkezi
31. Kumluca ve Arıt Aile Sağlığı Merkezi
32. 400 yataklı devlet hastanesi
Enerji-Tarım
33. Kirazlı Köprü Barajı (HES ve Tarımsal Sulama)
Diğer Kamu Hizmetleri (DKH)
Sosyal Hizmetler
34. Minik Kalpler Derneği Sevgi Evleri
35. Kadriye Fırıncıoğlu Sevgi Yaşam Merkezi
Sanayi
36. 400 ha sanayi alanı imar planı çalışması
37. Kurucaşile Tekkeönü Ahşap Yat ve Tekne Yapımı Sanayi Bölgesi
38. OSB'nin genişletilmesi/büyütülmesi
39. OSB Arıtma Tesisi
Çevre
40. Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisi
İçme Suyu
41. Kozcağız Barajı
* * *
Bu da Vali İsa Küçük'ün 6 yıl önce göreve başlarken yayımlamış olduğu mesaj:
1-Ülkemizin bu bölgesinde şirin Bartın’da görev yapmak ve çok değerli Bartınlılara hizmet etmek imkanı bulduğum için kendimi mutlu hissediyorum.
Devlette devamlılık esastır. Çok değerli Vali Sayın Ali GÜNGÖR’ den Bartın’a hizmet etmek görevini devralıyorum. Başta kendileri olmak üzere daha önceki Valililerimize bu İlimize verdikleri hizmetler için şükranlarımı sunuyorum.
Şüphesiz ki geçmişte çok önemli işler yapılmıştır. Kendilerinin Bartın’da belirli bir düzeye getirdiği hizmet anlayışı ve kalkınma hamlelerini daha da yükseğe çekmek bizim için birinci görev olacaktır.
2-Çalışmalarımızda esas alacağımız dayanak, T.C. Anayasası ve onun felsefi temellerini oluşturan Atatürk İlke ve Devrimleri ile T.C. Kanunları ve diğer mevzuat olacaktır.
Hizmet sunumunda kamu yararı ölçüsü dikkate alınacak, günü kurtarmak anlayışından uzak, İlimizi geleceğe taşıyacak kurumsal anlayış ve yaklaşımlar hayata geçirilecektir.
3-Çalışmalarımızda açık, anlaşılır ve şeffaf olacağız.
İlin kalkınma ve gelişmesi yönündeki her önemli kararda, karar oluşturma süreçlerine İldeki Mesleki Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve arzu eden her kesimdeki Bartınlıların görüş, düşünce ve önerilerinin alınmasına özen gösterilecektir.
Bartın’ın kalkınma ve gelişmesi için yapılması gerekenler kısa vadede 3 yıl, orta vade de 10 yıllık dönemleri kapsayacak şekilde ve bilimsel planlama esaslarına dayalı olarak gerçekleştirilecektir.
4-Bu anlamda İlimizin çevre düzeni, turizm master ve stratejik planları bir yıl içinde,
-Nüfusun %75’inin kırsal kesimde yaşadığı İlimizde, bu alandaki okul, yol, su elektrik gibi temel altyapı eksiklikleri bir seferberlik anlayışı içinde tamamlanacaktır.
-DPT verilerine göre gelişmişlikte 81 İl içerisinde bugün 55. sırada bulunan Bartın’ın, aynı ölçülere göre daha üst sıralara yükseltmek bütün Bartınlılar gibi bizimde en öncelikli hedefimizdir.
-Özellikle eğitim, sağlık ve sanayileşme gibi temel alanlarda kullanılan göstergelerdeki verilerimiz ülke ve bölge ortalamalarının gerisinde bulunmaktadır. Kısa dönem hedefimiz bu ortalamaları yakalamaktır.
5-Bartın’ın yakın geçmişinde üzüntülere sebep olmuş sel felaketlerinin tekrar yaşanmaması için başlatılmış bulunan çalışmalar yakından izlenerek bitirilmesi için her türlü destek sağlanacaktır.
Çevre ve kültürel değerlerin korunması, erozyonla mücadele çalışmaları başta olmak üzere Akademik çevrelerle ve özellikle İlimizde kurulu bulunan fakülte ve yüksek okullarla işbirliğine önem verilecektir.
6-Turizmin her çeşidi içini imkan ve Tarih-Kültür değerlerine sahip olan Bartın’da bu değerlerin korunma-kullanma dengesini optimal düzeyde geliştirip yeniden tanımlayarak iç ve dış turizm için önemli bir destinasyon oluşturma çabalarımızı sektör, kuruluş ve temsilcileri ile birlikte yapacağız.
5084 sayılı Yatırımların Teşviki Kanunu ile, İlimiz yatırımcılar için bir cazibe merkezidir. Buna rağmen “ben Bartın’da yatırım yapmak istiyorum ama...” diyen her yatırımcı dinlenecek, karşılaştığı sorunlar yasal çerçevede olmak üzere, elimizdeki ve İlimizdeki tüm imkanlar seferber edilerek çözüme kavuşturulacaktır.
7-İnanıyorum ki, Bartın’ı ileri götürecek her çalışmada, her adımda biz ve çalışma arkadaşlarıma, Sayın Milletvekilleri, Mahalli İdarelerin Başkan ve Meclis Üyeleri, Meslek Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları ve Basın Kuruluşları ile temsilcileri destek vereceklerdir.
Bartın’ı birlikte ileri götüreceğimize inanıyoruz, bu vesile ile tüm Bartınlılara saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
* * *
Bu da Vali İsa Küçük'ün 6 yıl önce göreve başlarken yayımlamış olduğu mesaj:
1-Ülkemizin bu bölgesinde şirin Bartın’da görev yapmak ve çok değerli Bartınlılara hizmet etmek imkanı bulduğum için kendimi mutlu hissediyorum.
Devlette devamlılık esastır. Çok değerli Vali Sayın Ali GÜNGÖR’ den Bartın’a hizmet etmek görevini devralıyorum. Başta kendileri olmak üzere daha önceki Valililerimize bu İlimize verdikleri hizmetler için şükranlarımı sunuyorum.
Şüphesiz ki geçmişte çok önemli işler yapılmıştır. Kendilerinin Bartın’da belirli bir düzeye getirdiği hizmet anlayışı ve kalkınma hamlelerini daha da yükseğe çekmek bizim için birinci görev olacaktır.
2-Çalışmalarımızda esas alacağımız dayanak, T.C. Anayasası ve onun felsefi temellerini oluşturan Atatürk İlke ve Devrimleri ile T.C. Kanunları ve diğer mevzuat olacaktır.
Hizmet sunumunda kamu yararı ölçüsü dikkate alınacak, günü kurtarmak anlayışından uzak, İlimizi geleceğe taşıyacak kurumsal anlayış ve yaklaşımlar hayata geçirilecektir.
3-Çalışmalarımızda açık, anlaşılır ve şeffaf olacağız.
İlin kalkınma ve gelişmesi yönündeki her önemli kararda, karar oluşturma süreçlerine İldeki Mesleki Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve arzu eden her kesimdeki Bartınlıların görüş, düşünce ve önerilerinin alınmasına özen gösterilecektir.
Bartın’ın kalkınma ve gelişmesi için yapılması gerekenler kısa vadede 3 yıl, orta vade de 10 yıllık dönemleri kapsayacak şekilde ve bilimsel planlama esaslarına dayalı olarak gerçekleştirilecektir.
4-Bu anlamda İlimizin çevre düzeni, turizm master ve stratejik planları bir yıl içinde,
-Nüfusun %75’inin kırsal kesimde yaşadığı İlimizde, bu alandaki okul, yol, su elektrik gibi temel altyapı eksiklikleri bir seferberlik anlayışı içinde tamamlanacaktır.
-DPT verilerine göre gelişmişlikte 81 İl içerisinde bugün 55. sırada bulunan Bartın’ın, aynı ölçülere göre daha üst sıralara yükseltmek bütün Bartınlılar gibi bizimde en öncelikli hedefimizdir.
-Özellikle eğitim, sağlık ve sanayileşme gibi temel alanlarda kullanılan göstergelerdeki verilerimiz ülke ve bölge ortalamalarının gerisinde bulunmaktadır. Kısa dönem hedefimiz bu ortalamaları yakalamaktır.
5-Bartın’ın yakın geçmişinde üzüntülere sebep olmuş sel felaketlerinin tekrar yaşanmaması için başlatılmış bulunan çalışmalar yakından izlenerek bitirilmesi için her türlü destek sağlanacaktır.
Çevre ve kültürel değerlerin korunması, erozyonla mücadele çalışmaları başta olmak üzere Akademik çevrelerle ve özellikle İlimizde kurulu bulunan fakülte ve yüksek okullarla işbirliğine önem verilecektir.
6-Turizmin her çeşidi içini imkan ve Tarih-Kültür değerlerine sahip olan Bartın’da bu değerlerin korunma-kullanma dengesini optimal düzeyde geliştirip yeniden tanımlayarak iç ve dış turizm için önemli bir destinasyon oluşturma çabalarımızı sektör, kuruluş ve temsilcileri ile birlikte yapacağız.
5084 sayılı Yatırımların Teşviki Kanunu ile, İlimiz yatırımcılar için bir cazibe merkezidir. Buna rağmen “ben Bartın’da yatırım yapmak istiyorum ama...” diyen her yatırımcı dinlenecek, karşılaştığı sorunlar yasal çerçevede olmak üzere, elimizdeki ve İlimizdeki tüm imkanlar seferber edilerek çözüme kavuşturulacaktır.
7-İnanıyorum ki, Bartın’ı ileri götürecek her çalışmada, her adımda biz ve çalışma arkadaşlarıma, Sayın Milletvekilleri, Mahalli İdarelerin Başkan ve Meclis Üyeleri, Meslek Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları ve Basın Kuruluşları ile temsilcileri destek vereceklerdir.
Bartın’ı birlikte ileri götüreceğimize inanıyoruz, bu vesile ile tüm Bartınlılara saygı ve sevgilerimi sunuyorum.