BAŞKAN YALÇINKAYA İCRAATLARINI ANLATTI, MERAK EDİLEN KONULARA AÇIKLIK GETİRDİ

Büyük bir merakla beklenen sohbet ve bilgilendirme toplantısında Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya 8 yıllık icraatları anlattı. Görevi süresince karşılaştığı problemleri de Sosyal Tesisleri dolduran vatandaşlara aktaran Başkan Yalçınkaya, “Belediye ile bu kadar uğraşan birilerinin üzerinde eğer siyasi baskı yoksa kusura bakmasın gitmesi lazım. O zaman kasten yapıyor. Yani Bartın’dan, Bartınlıların hizmetlerinden mahrum etmek için Bartınlıları cezalandırmak için yapılan kasten bir hareket. Yanlış bir hareket. Bu konuda ilgili ve yetkili kişilerin konuyu iyi bir şekilde değerlendirmesi lazım” dedi.

Konuşmasında zaman zaman duygulu, zaman zaman sert tavırları ile dikkat çeken Başkan Yalçınkaya, “Size ‘çamurlu suya zam yaptı’ dediler. Ve bunu 2002 seçimlerinde propaganda aracı haline getirdiler. Yine Bartın Defterdarlığı tarafından bir haciz olayıyla karşı karşıya kaldık. Rıza Yalçınkaya’yı cezalandırabilirsiniz, çelme takabilirsiniz. Ama bu cezalandırmanın Bartın halkını da cezalandırmak olduğunu da birilerinin bilmesi lazım. Yani burada Rıza Yalçınkaya’yı cezalandırırken Bartın’ı ve halkını cezalandırıyorlar” sözlerine yer verdi.

BELEDİYE GELİRLERİNE EL KONULMASI OLAYINI DEĞERLENDİRDİ

Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya’nın hafta başında duyurusunu yaptığı ve büyük bir merakla beklenen sohbet ve bilgilendirme toplantısı dün gerçekleşti. Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı sohbet ve bilgilendirme toplantısında Belediye Meclis Üyeleri ve tüm birim amirleri de hazır bulundu. Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya’nın slayt sunumu ile belediyenin faaliyetleri ve gelir gider durumu hakkında detaylı bilgiler verdiği toplantıda 8 yıllık icraatlar özetlendi.“Bartın Belediyesi hizmetlerini yaparken aynı zamanda devletin diğer kurumlarına da borçlarını ödemeye çalışıyor. Belediyenin gelirleri belli 36 bin nüfuslu bir kent Belediyesi ve her şeyi kendi öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Dolayısıyla bu öz kaynaktan ayırabildiğimiz kadarıyla da devletin kurumlarına borçlarımızı ödemeye çalışıyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Yalçınkaya, “Bu faiz olayı bitiriyor zaten, faiz üzerine faiz bindiği vakit bizim borçlar katlanarak gidiyor. Bir taraftan hizmet yapacaksın bir taraftan çalışanların maaş ve ikramiyelerini ödeyeceksin bir taraftan devlete olan borçlarımızı ödemeye çalışıyoruz. Bu bilinç zaten bizde var elimizden geldiği kadarıyla da yapıyoruz” dedi. İlk olarak geçtiğimiz yıl yaşanan ve önceki haftada yeniden gündeme gelen Belediye gelirine el konulması ile ilgili olaylara da açıklık getiren Başkan Yalçınkaya, “2006 yılı 18 Ocak’ta biz haciz olayı yaşadık. Bartın Belediyesinin hesaplarına el konulmuştu. 448 Belediye personelinin Ocak ayı maaşları ödemesi dahil yol, su, kanalizasyon, çöp toplama halk ve çevre sağlığı gibi zorunlu hizmetler için biriktirilmiş tam 500 bin YTL’ye haciz konmuştur. Üzüldüğümüz nokta da şurada oldu. 10 milyarken koysaydınız da 250 milyar olduğunda koysaydınız da 500 bin YTL biriktirdiğimizde niye el koyuyorsunuz” dedi.

MİLLETVEKİLİ OLACAK MI ?

inandığımız iki güç var. Bu iki güçten biri halk diğeri de hak. Eğer bu halk bizden gücünü, desteğini ve katkısını verirse Allah’ta yazdıysa bize yardımcı olursa Ankara’da oluruz. Ama benim böyle bir düşüncem, zihniyetim yok. Öyle bir düşüncem olursa önce paylaşacağım Bartın halkı olacaktır. Onların fikirlerini alarak eğer böyle bir göreve çıkma gereği hissedersem ama onların onayı olmadan kesinlikle çıkmam. 8 yıllık Belediye Başkanlığı görevimde bu kentte hizmet etmek istedim. Bu kenti en iyi şekilde bir yerlere getirme mücadelesinde bulundum. 7’den 70’e herkesi kucaklamak benim için en kutsal görev. Allah bana sağlık verdikçe halk bana destek verdikçe bu kutsal görevde görevimi sürdürmeye devam ederim. Ben Belediye Başkanı olarak meclis üyelerimle birlikte bu görevi layıkıyla yapmaya çalışıyorum. Hiçbir zaman da bir milletvekili olacağım diye bir tavır içinde değilim şov içinde de değilim. Nasip meselesidir, Allah nasip ederse o da olur. Ama o görev verildiği taktirde de o görevden kaçmayız. Dediğim gibi güvendiğim iki güç var. Biri hak diğeri de halk. Bu iki güç bana yardım ederse Allah bana yardım ederse ben en iyi makamlara gelirim. Ama böyle bir düşüncemiz yok. İşte böyle acaba oluverecek mi diye bir korku var. Acaba Rıza ortaya çıkacak mı ? Acaba Rıza ne yapacak ? Ya bırakın işte ben buradayım. Yüzde 62’iyle Bartın beni bu makama oturttu. Ben bu Bartın’a hizmet ediyorum. Benimle uğraşmayı bırakın. Ama bizle uğraşıldıkça bizde hırslanıyoruz. Benimle uğraşıldıkça hırs basıyor. Çıkıver Rıza diyorum bir oluver milletvekili diyorum. Ama böyle zoraki olarak iteliyorlar yani zoraki olarak. Niyetimiz bu memlekete hizmet etmek, bu memlekette yaşamaktan mutluyum. Bizi rakip görüp bizle uğraşanlar damarımıza bastıkça üzerimize geldikçe zorla tahrik ediyorlar. Yani olurum bak onu da söyleyeyim.

BÖYLE BİR BÜROKRATIN BARTIN’DAN GİTMESİ LAZIM

yetkilisi arkadaşa sormak lazım. Siz birilerinin etkisi altında mısınız yoksa Bartın Belediyesine bakış açınız mı böyle. Devletin belirlediği mevzuatlar çerçevesinde kurallar çerçevesinde görevinizi mi yapıyorsunuz diye sormak lazım. Ben şimdi kimsenin hakkında yorum yapamam. Çünkü yaşayanlar var, yaşayanların açıklaması lazım. Yaşayanların çektiği sıkıntıları yaşayanların dile getirmesi lazım. Benim burada şu şahıs veya bu şahıs diye bir konuşmam olamaz. Bartın halkı neyin ne olduğunu nereden kaynaklandığını, neden yapıldığını, neden engel çıkarıldığını gayet açık ve net şekilde biliyor. Ben şunu isterim. Gerçekten Bartın Belediyesi gibi bir hizmet kurumuyla bu kadar uğraşılıyorsa, bu adar uğraşan bir bürokrat varsa ve bunun üzerinde hiçbir şekilde baskı, hiçbir şekilde emri vaki yoksa o zaman kusura bakmayın böyle bir bürokratın Bartın’dan gitmesi lazım. Neden gitmesi lazım. O zaman kasten yapıyor. Yani Bartın’dan, Bartınlıların hizmetlerinden mahrum etmek için Bartınlıları cezalandırmak için yapılan kasten bir hareket. Yanlış bir hareket. Bu konuda ilgili ve yetkili kişilerin konuyu iyi bir şekilde değerlendirmesi lazım. Tabi burada hiçbir kişiyi suçlamıyorum. Her yiğidin yoğurt yiyişi ayrıdır. Demek ki arkadaşımızın da yoğurt yiyişi böyle, bu şekilde bize davranıyor. Bizde kendisine teşekkür ediyoruz.

İKİNCİ KEZ YAŞANAN HACİZ OLAYI BARDAĞI TAŞIRDI

Vergi borcunun vergi barışı kapsamında Bartın Defterdarlığı ile protokol imzalandığını ve bu protokol çerçevesinde 2003 Haziran ayından 2005 Haziran ayına kadar 25 ay süreyle düzenli olarak toplam 1 milyon 146 bin YTL ödemede bulunulduğunu hatırlatan Başkan Yalçınkaya, “2005 yılı vergi borcumuzdan da 262 bin 680 YTL’lik bir kısmı ödenmiş olduğu halde el konuldu. Biz Bartın Belediyesinin içinde bulunduğu sıkıntıları bildiren Sayın Maliye Bakanımıza, Başbakanımıza, İç İşleri Bakanımıza yazdık. Bartın Belediyesi tarafından Vakıflar Bankası şubesine yatırılan Belediyemiz paralarına Bartın Defterdarlığı tarafından haciz işlemi başlattırılmıştır, Belediye olarak hizmet üretmekte zorluk çekiyoruz, bu konuda bizlere yardımcı olunmasını, destek ve katkılarını istedik. Bu aciz olayını kaldırarak tekrar normal çalışma periyodumuza döndük. Bitmedi 29 Ocak 2007 yılında yine Bartın Defterdarlığı tarafından bir haciz olayıyla karşı karşıya kaldık. Şimdi 2006 yılı vergi dairesi ödeme tablomuza baktığımızda lütfen her biriniz kendinizi vergi mükellefi olarak görünüz. 2006 yılında Ocak’tan Aralık sonuna kadar 1 milyon 292 bin YTL vergi tahakkuk etmiş. 18 Ocak 2006 tarihinde banka hesaplarımız ve mallarımıza el konulduktan sonra Maliye Bakanlığı tarafından vergi borçlarımızın ödenmesi için taksitlendirme yapıldı. 37 bin YTL’lik ödemelerimiz şu ana kadar bozmadan ödedik” dedi.

YALI PROJESİNDE DE SIKINTI YAŞANDI

Bartın Belediyesinin sonuç olarak 2006 yılı sonuna kadar ödediği vergi borcunun 1 trilyon 42 milyar olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, “Böyle iyi niyetli vergi borcu mükellefi varsa ve borçlarını iyi niyetle ödemeye çalışıyorsa su arıtma tesisi için bir resmi kurum alacağından 193 bin YTL’ye haciz koymanın ne gereği var. Arıtma tesisine gidecek bu para. O ilgili kurumlardan 420 YTL su borcu alacağımız var. Biz icraya vermiyoruz, biz malına haciz koymuyoruz. Sonuçta resmi kurum, ortada bir kamusal menfaat var. Bu olay bizi oldukça üzdü. Sonuçta halk sağlığını ilgilendiren bir su olayı vardı. Bu arıtma tesisini Belediyenin öz kaynaklarını kullanarak yapıyoruz. Resmi kanuna baktığımız da tabi ki ödeyeceğiz bu bizim borcumuz. Bizde ne olursa olsun bu parayı alalım diye uğraşıyorlar, bizi sıkıntıya sokuyorlar. Irmak kenarı rekreasyon düzenleme çalışmamız vardı. Bartın ekonomisine ve turizmine katkı sağlasın, Bartın’a bir girdi olsun istedik. Oraları yıktık işe başlayacağız. Biz kısım yer Defterdarlığın kontrolü altında olan yer. Buraların tahsisini istedik ama bize vermediler. Sonra 2006 yılının Haziran ayında protokol yapalım dediler, kira isteyerek 19 bin YTL ile tahsisi yapabiliriz dediler” sözlerine yer verdi.

İNKUM YÜRÜYÜŞ YOLUNUN YIKIM KARARI ÇIKTI

Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya yine İnkum sol taraftaki yürüyüş bandının hazine arazisi olduğu gerekçesi ile geçtiğimiz haftalarda Yargıtay tarafından yıkım kararının çıktığını söyleyerek konuyu şöyle anlattı. “Yine aynı şekilde İnkumu’nda sol taraftaki yürüyüş bandı 1995 senesinde Valimiz Yavuz Erkmen’in gayretleriyle bir yürüyüş bandı yapıldı. 763 metre uzunluğunda 6,5 metre genişliğinde bu yürüyüş bandını 2004 yılında diyoruz ki şu yürüyüş bandını 130 metre uzatalım 2,5 metrede genişletelim dedik. 1995 yılında yürüyüş bandının ihalesini yaptığımızda ‘Dur’ diyorlar. Sen buraya yürüyüş bandını devam edemezsin. Niye ? Hazinenin taşınmaz malı. Bu yürüyüş bandı burada olmaz. Ama yapmamız lazım, daha önce yapılmış. Sonuçta kamusal menfaat. Şu anda oranın Yargıtay’dan yıkım kararı çıktı. Özel İdarenin önünden başlayarak 1995 senesinde valimiz Yavuz Erkmen döneminde yapılan yer de dahil olmak üzere hepsinin yılım kakarı çıktı. Şimdi bu Rıza Yalçınkaya’nın menfaati değil. Rıza Yalçınkaya burada kendisine rant getirecek bir şey yapmıyor. Alt tarafı var olan bir yürüyüş yolunu devam ettiriyor. Burada her hangi bir çıkar söz konusu olmazken, Bartın’a gelen yerli ve yabancı turistlerin yürümesi için yapılan yolun bu şekilde tavır alınarak yıkılması beni üzüyor. Biz bir taraftan yapmaya çalışıyoruz bir taraftan da yıkılıyor”

MAKSAT BELEDİYENİN İŞİNE TAKOZ KOYMAK

AMA BU CEZA BARTIN HALKINA VERİLİYOR

Başkan Yalçınkaya, sorunun yaşandığı zamanda yurt dışında olduğunu ve geldiğinde ilgili resmi kurum amirinin yanına gittiğini söyleyerek “Bartın Belediye Başkanı olarak dedim ki: Sayın yetkilim sizinle şu konuyu çözelim. Ne sizin ne benim burada rantım var. Burası kamuya açık bir yürüyüş yolu. Dolayısıyla biz hata yaptıysak özür dileriz. Siz bir ağabeylik yapın, bu işi fazla uzatmayalım. Bu yolumuzu bir an önce bitirelim. Allah beni dışarı çıkarmasın. Bir Belediye başkanı olarak gidiyorum, özür diliyorum, bir ağabeylik yapın diyorum. Ama sonucunda ne oluyorsa, nereden kaynaklanıyorsa bize tamam denilse de ertesi gün yıkım kararları çıkıyor. Bu şekilde iş yapamaz hale geliyoruz. 1995 senesinde o zamanın parasıyla 8 milyar 600 bin YTL Özel İdare bütçesinden o yürüyüş yolu için harcanmış. Yazık değil mi şimdi. Belediyenin her işine takoz olalım, Belediyenin her işine çelme takalım, Belediye iş yapamaz hale gelsin diye biz düzeneğin içinde olmak çok büyük yanlışlık bence. Yani Rıza Yalçınkaya’yı cezalandırabilirsiniz, Rıza Yalçınkaya’ya çelme takabilirsiniz. Ama bu cezalandırmanın Bartın halkını da cezalandırmak olduğunu da birilerinin bilmesi lazım. Yani burada Rıza Yalçınkaya’yı cezalandırıken Bartın’ı ve halkını cezalandırıyorlar. Biz hiçbir kurumun yetkilisini yöneticisini suçlamak istemiyoruz. Sayın Defterdar ben bunu kanuna göre yapıyorum diyebilir. Ama bu kanunun içinde kamusal menfaatlerinde gözetilmesi lazım. Sonucunda kente bir hizmet, yapılanın devamıdır”

BELEDİYENİN 8 YILLIK GELİRLERİNİ AÇIKLADI

Toplantının Belediyenin 8 yıllık icraatları hakkında bilgilendirme ve sohbet toplantısı olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Başkan Yalçınkaya, “Son zamanlarda yaşadığımız sıkıntıları da sizlerle paylaşacağım. Geldiğiniz için size minnettarım. Allah’ın izni, sizlerinde desteği ile üstesinden gelemeyeceğimiz iş yoktur. 8 yıldır Bartın’a nasıl hizmet getirdik sizi kısaca bilgiler vereyim” dedi. Kürsüde slayt sunumu ile birlikte hazırlanan tablolarla detaylı olarak bilgiler veren Başkan Yalçınkaya, “1999-2006 yılları arasındaki toplam gelirimiz 57 milyon 538 bin 262 YTL.’dir. Bunun 18 Milyon 805 bin YTL’si İller Bankası, 37 milyon 970 bin YTL’si öz kaynaklarımız, 763 bin YTL ise proje karşılığında ilgili bakanlıklardan gelen yardımlardır. Burada İller Bankası tarafından tahakkuk ettirilen 18 milyon 805 bin YTL’nin net geliri yani kasaya giren 11 milyon 349 bin YTL’dir. Yani 8 yıllık gelirlerimizin yüzde 66’sı öz kaynak, yüzde 33’ü İller Bankası, yüzde 1.3’ünü ise yardımlar oluşturmaktadır. Bu rakamlara göre kasaya giren nakit açısından ise gelirlerimizin yüzde 75.82’sini öz kaynaklarımız oluşturmaktadır. Öz kaynaklarımızdaki gelirlerimize baktığımızda ise 1999 yılında 879 bin YTL olan bu rakam artarak 2006 yılında 9 milyon 394 bin YTL’ye çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

AYAĞIMIZA ÇELME TAKTILAR AMA BAŞARAMADILAR

Yine Belediyenin gelirleri hakkında da detaylı bilgiler aktaran Başkan Yalçınkaya, belediye gelirlerinde en önemli kaynağın su olduğunu hatırlatarak yıllara göre su gelirlerini aktardı. 1999 yılında 220 YTL, 2000 yılında 388 bin YTL., 2001 yılında 613 bin YTL., 2002 yılında 1 milyon 61 bin YTL., 2003 yılında 1 milyon 673 bin YTL, 2004 yılında 2 milyon 644 bin YTL., 2005 yılında 3 milyon 85 bin YTL., 2006 yılında ise 3 milyon 362 bin YTL. su geliri ile 8 yılda 13 milyon 51 bin 962 YTL. su geliri kaydedildiğini söyledi. Yine Bartın Belediyesinin en önemli gelir kaynaklarından birinin liman olduğunu söyleyen Başkan Yalçınkaya, “Liman konusunda sizlerinde malum olduğunuz üzere bazı oyunlar oynanmıştır. Limanı elimizden alıp ayağımıza çelme takmaya çalıştılar. Ama başarılı olamadılar. Bartın limanı Bartın’a hizmet etmeye devam edecektir. Bartın Limanının geliri 1999 yılında 224 bin 675 YTL iken bu rakam her geçen yıl artmış ve 2000 yılında 369 bin YTL., 2002 yılında 904 bin YTL, 2004 yılında 1 milyon 64 bin YTL, 2006 yılında ise 1 milyon 929 bin YTL.’ye ulaşmıştır. Bartın Limanından görevde bulunduğumuz 8 yıl içinde 7 milyon 364 bin 106 YTL. gelir elde ettik. Limanın geliri tüm gelirlere oranı yüzde 12.80, öz kaynak gelirlerinde ise yüzde 19.41’ini oluşturmaktadır” dedi.

BİRİLERİ BELEDİYEYE YARDIMCI OLUYORUZ DEMESİN

Yine 8 yıl içinde emlak vergisinden 2 milyon 109 bin 698 YTL., İmarla ilgili harçlardan 1 milyon 495 bin YTL., işgaliye harcından 1 milyon 220 bin YTL., Terminalden 828 bin YTL., Kiralardan 742 Bin YTL., Mezbahadan 645 bin YTL., Belediye Sosyal Tesislerinden 291 bin YTL. gelir elde edildiğini ifade etti. 1999 yılında 7 bin 431 YTL olan Belediye Sosyal Tesisleri gelirlerinin 2006 yılında 87 bin 148 YTL’ye ulaştığını hatırlatan Başkan Yalçınkaya yine öz kaynaklar arasına yeni giren Yaş Sebze ve Meyve Halinden de 358 bin 223 YTL gelir elde edildiğini açıkladı. Başkan Yalçınkaya elde edilen öz kaynak gelirlerinde 1998-1999 yıllarına oranla yüzde 89 artış sağlandığını belirtti. Yine proje karşılığında ilgili bakanlıklar tarafından yapılan yardımlarında ilginç bir tablo oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Yalçınkaya, “Belediyemize proje karşılığında ilgili bakanlıkların gönderdiği yardımlarda düşüş gözlenmiştir. 1999 yılında 82 bin YTL yardım gelirken 2003 yılında 40 Bin YTL., 2004 yılında 35 bin YTL, 2005 yılında 44 bin YTL gelmiştir. 2006 yılında ise Belediyemize bakanlıklar tarafından gönderilen para sadece 10 bin YTL’dir” dedi. Başkan Yalçınkaya, “Birileri eğer biz Bartın Belediyesine yardımcı oluyoruz diyorlarsa nasıl oluyorlarmış bizde bilelim. Belediye kasasından ayrı bir kasamı var? Bize de söylesinler bizde bilelim” dedi.

BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN DEDİLER

ASFALT ŞANTİYESİ KURDURDULAR

“Bu kadar parayı kazanıyorsun ne yapıyorsun. Nasıl işin içinden çıkıyorsunuz?” diye soranlar var. Bütün işin sırrı öz kaynaklara sahip çıkmaktır” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Yalçınkaya, gelirlerin yüzde 62’sinin personel gideri olduğunu söyledi. Belediyenin hizmet kapısı olmasının yanı sıra istihdam kapısı olduğunu söyleyen Başkan Yalçınkaya, “ Bartın Belediyesi şu anda 420 kişiye iş aş vermektedir. Buda 1600-2 bin kişinin karnının doyması demektir. Belediye giderlerinin yüzde 23’ü ise yatırımlara ayrılan paydır” dedi. Yatırımlar hakkında da bilgiler veren Yalçınkaya, “Geçmişte ilgili daire amirleri asfalt lazım olduğunda ücret karşılığında yardım ediyorlardı. Ama belli bir dönem gelince yardımcı olamayacaklarını söylediler. Başınızın çaresine bakın dediler. Bizlerde bu sayede asfalt şantiyesini kurduk. Onlardan Allah razı olsun” dedi. Yaş sebze ve meyve haline 662 bin YTL., Kavşak suyu artıma tesisine 55 bin YTL. yatırım yapıldığını kaydeden Başkan Yalçınkaya, “Yine belki 50 belki 70 yıldır varolmayan mezbaha arıtma tesisi yok diye bizim dönemimizde 10 milyar ceza uygulandı. Yine bu sayede belediyemiz birçok sanayi tesislerinden, fabrikalardan önce arıtma tesisini de yapmış oldu. Bu tesise ise 61 bin 560 YTL. yatırım yapılmıştır” şeklinde konuştu.

BARTIN’I HASTA ADAM OLMAKTAN KURTARDIK

1999 yılından bu güne kadar tüm mahalle ve sokakların yüzde 90 oranında alt ve üst yapısının tamamlandığını hatırlatan Başkan Yalçınkaya, “Artık çok fazla yapacak küçük işimiz kalmadı. Artık büyük yatırımlarla uğraşacağız. Bartın’ı modern kent haline getirmeye çalışacağız” dedi. Konuşmasında seçim döneminde anlattığı bir hikayeyi de anlatan Başkan Yalçınkaya, “Bir hasta adam varmış. Herkese hastayım diyormuş ama inandıramıyormuş. Bir gün doktora gitmiş ve ben hastayım demiş. Doktorda hayır sen hasta değilsin” demiş. Bundan kısa bir zaman sonra adam ölmüş. Mezar taşınada “hasta olduğuma inanmadınız şimdi inanmışsınızdır” diye yazdırmış. Bende 99 seçimlerinde Bartın hasta dedim. Bana Bartın girişine böyle bir yazı astırmamak için destek verin dedim ve bu desteği verdiniz. Bugün çok mutluyum ve bahtiyarım” sözlerine yer verdi. 2 milyon 56 bin YTL. ihale bedelli su arıtma tesisininde önümüzde ki gün deneme sürecine gireceğini ve 15-20 gün sonra Bartınlıların temiz suya kavuşacağını söyleyen Başkan Yalçınkaya, “Cuma gününe kadar bağlantılar tamamlanacak. 15-20 gün sonraya kadar Bartın içilebilir suya kavuşmuş olacak” dedi. Başkan Yalçınkaya, “Size ‘çamurlu suya zam yaptı’ dediler. Ve bunu 2002 seçimlerinde propaganda aracı haline getirdiler. Ama sizler ‘olsun biz çamurlu suda içeriz” dediniz. Artık bunu da diyemeyecekler.Verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Kimseye konuşma fırsatı vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

İLKELERİMDEN ÖDÜN VERMEDİM

Başkan Yalçınkaya, sohbet ve bilgilendirme toplantısı ile ilgili olarak yaptığı açılış konuşmasında 18 Nisan 1999 ve 28 Nisan 2002 seçimleri sonucunda 2. kez belediye başkanı seçildiğini hatırlatarak “Yaklaşık 8 yıllık geçen süreçte 24 saat gece gündüz, sıcak soğuk demeden sağlığımın el verdiği ölçüde Bartın’ın ve Bartınlının hizmetinde oldum. Seçim öncesinde size ne söz verdiysem ilkelerimden ödün vermeden bu sözleri yerine getirmeye çalıştım. Görevim süresince partili partisiz, zengin fakir ayırımı yapmadan belediyeyi politikaya alet etmeden buralara geldik. Bartın’ı sizden aldığım güçle modern kentler arasında hak ettiği yeri alması için siyasi ve ekonomik gücümüzün üstünde bir performansla çalıştık. Bu başarı sadece benim değil, belediye meclis üyesi arkadaşlarımın ve belediye çalışanlarının başarısıdır” dedi.

Başkan Yalçınkaya, konuşmasına şöyle devam etti. “Bu tür engellerle karşı karşıyayız. Bunlar bizim çalışma şevkimizi hırsımızı azaltsa da zaman zaman güçlendiriyor. Bu tür darbeler bize az geliyor. Bize öldürücü darbe vurmaları lazım. Vurmadıkları takdirde daha da güçleniyoruz. Biz Bartın’ı sevdik ve şu ana kadar Bartın sevdamızdan, Bartın aşkımızda en ufak bir azalma olmadı. Bartınlıların derdi ile dertlendik. Dertleri nasıl çözerizin peşinde olduk. Hiçbir zaman kin ve husumet beslemeden 8 yıldır bu görevi yapıyorum. Bir gün yakama parti rozeti takmadım. Ben Bartın’ın Belediye Başkanıyım. Bu anlayışla yoluma devam ediyorum. Kafamızda hiçbir zaman tilki dolaşmadı. Kötülük olmadı. Bize güvenen insanların başlarını öne eğmeyelim dedik. Meclis üyelerim ve çalışanlarım her zaman bana yardımcı oldular. Başta halkım ve meclis üyelerim olmak üzere bana destek veren herkese tekrar şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ADAM OLMAYA ÇALIŞSINLAR

Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya konuşmasının sonunda kısa bir şiir okudu. Başkan Yalçınkaya son olarak salonu dolduran vatandaşlara şöyle seslendi.

“8 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bu süre içerisinde ak alnım kararmadı. Hırsız, namussuz, üçkağıtçı diyemediler. Ellerim harama uzanmadı. Sevginin, inancın, dürüstlüğün yüzüklerini taktılar parmaklarıma; şeytanın değil!

Gözlerim kimseye hor bakmadı, temiz yüreğimin aynası oldular, beni karanlıkta bırakmadılar.

Beynim; kötülüğe çalışmadı. 8 yılda ihanete, sadakatsizliğe, samimiyetsizliğe sapmadan beni hırstan ve kinden uzak tuttu.

Dizlerim acılar karşısında sıkı durdu, büzülmedi, yıkılmadı.

Ayaklarımın yönü 8 yılda hep doğruya oldu.

Doğruya doğru dosdoğru. Hiçbir zaman yanlışa sürüklenmedi.

Yani ADAM gibi ADAM olmaya çalıştım ve bununla da gurur duyuyorum.

Ünlü düşünür Konfüçyüs şöyle diyor:

“Adamlık insanlar için su ve ateşten üstündür. İnsanların suya ve ateşe girdiklerini ve bu yüzden öldüklerini gördüm. Ama ADAMLIĞA girip de bu yüzden ölen kimseyi görmedim”

Yani şunu demek istiyor:ADAM olan ADAMLIĞINI koruyan ölümsüzdür. Onun için ADAM olmayı bilmeyenler bu sözlere kulak verip ADAM gibi ADAM olmaya çalışsınlar”