Bartın Üniversitesi (BARÜ) ve Pakistan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında akademik iş birliğiyle birlikte uluslararası hareketlilikleri içeren protokol imzalandı.

Gazi Üniversitesi ile Pakistan Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Toplum İçin Yenilikçi ve Yaratıcı Çözümler Bulma Yarışması (FICS) 2023” tamamlandı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un da katıldığı etkinlikte BARÜ Bilim ve Teknoloji Kulübü öğrencileri “Yerli Araç Bilgi ve Multimedya Sistemi” projeleriyle yer aldı.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği BARÜ standında ziyaretçilere projenin hazırlanış süreci ve hedefleri hakkında bilgi verildi.

Rektör Uzun “Benim de bir fikrim var” diyenleri davet etti

“Fikirler Yarışıyor” adıyla düzenlenen FICS 2023 Ödül Töreninde konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, kamu-üniversite-sanayi iş birliğiyle düzenlenen yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Uzun, BARÜ 6. Ar-Ge Proje Pazarı heyecanının 2-3 Kasım 2023 tarihinde başlayacağını da aktararak “Ülkemizin yerli teknoloji atağına katkı sunmak amacıyla düzenlediğimiz Ar-Ge Proje Pazarı’nın altıncısını gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Ar-Ge ve yenilik bilincinin yaygınlaşması, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, örnek projelerin sergilenmesi ve ödüllendirilmesi ile projelerin ilgili kişi ve kuruluşlar ile buluşturulması hedefine yönelik gerçekleştirilecek olan ‘Bartın Üniversitesi 6. Ar-Ge Proje Pazarı’ etkinliğine ‘Benim de bir fikrim var’ diyen herkesi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BARÜ strateji iş birliği odağında protokol imzaladı

Öte yandan yarışma kapsamında Rektör Uzun, Pakistan Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Rizwan Riaz ve beraberindekilerle bir araya geldi. Ortak yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda iki üniversite arasında akademik iş birliğiyle birlikte uluslararası hareketliliği içeren protokol imzalandı. Protokolle ortak proje çalışmaları ve BARÜ’nün “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanında yapılabilecekler üzerinde fikir birliğine varıldı.

“Uluslararasılaşma çalışmalarımızı hedef odaklı ilerletiyoruz”

BARÜ’de uluslararasılaşma noktasında yapılan çalışmaların önemine değinen Rektör Uzun, ikili iş birliğini içeren protokolden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Rektör Uzun, “Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk alanlarında ulusal çabalarımıza değer katacak çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bilim temelli kalkınma dinamiklerinin önemli bir ayağı olan uluslararası paydaşlarımızla daha iyiye ulaşma konusunda iş birliği yapıyoruz. İnanıyorum ki gösterdiğimiz gayret bizleri birbirimize daha da yakınlaştıracak ve insanlığa katkı sağlayacak faaliyetlerle neticelenecektir. Bu düşüncelerle birlikte hareket etme noktasındaki hassasiyetleri dolayısıyla Pakistan Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Sayın Rizwan Riaz’a, ev sahipliği ve yakın ilgileri için ise Gazi Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Musa Yıldız’a teşekkür ediyorum. Ayrıca ülkemizin ilerleyişine ve üniversitelerimizin gelişimine katkı sağlayan politikalarla bizleri yarınlarımız için motive eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.