İnsansız haber analiz ve raporlama sistemi Habermetre, 2022 yılı raporlarını açıkladı. Amasra Maden Faciası İle Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç listenin ilk sıralarında yer buldu.
Habermetre, 2022 yılında en çok haberi yapılan konuları açıkladı. Listenin zirvesinde 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna-Rusya savaşı 2. sırasında Pençe Kilit Operasyonu bulunuyor.
14 Ekim'de Amasra'daki bir maden ocağında meydana gelen patlama ve 42 madencimizin hayatını kaybettiği felaket ise listede 4. sırada yer aldı.
Yerli otomobil TOGG'un seri üretime geçmesi ise listede 7. sırada yer aldı.
Listenin zirvesinde 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya'nın Ukrayna topraklarına girmesi ile başlayan savaş yer alıyor. Çatışmalar aylardır devam ederken, iki ülke arasındaki barış müzakerelerinden bir sonuç çıkmadı. Savaşa ilişkin toplamda 928 bin 684 haber yapıldı.
TUNÇ HAKKINDA 2,286,285 HABER
AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 2022'nin nabzını tutan insansız haber analiz ve raporlama sistemi Habermetre, en fazla habere konu olan kişileri arasında listenin ilk sıralarında yeraldı.
2022'nin nabzını tutan insansız haber analiz ve raporlama sistemi Habermetre, en fazla habere konu olan kişileri raporladı. Bu yıl 8,948 haber kaynağında 2,286,285 adet haber yapılan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, toplamda 2,610,861,463 okunma sayısı ile listenin önemli isimleri arasında yer aldı.
AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulunda 140'ı aşkın konuşma yaparak, kürsüyü en fazla kullanan Milletvekilleri arasında yer aldı. Meclis Araştırma ve Soruşturma Komisyonlarında Başkan, Başkanvekili ve Sözcü olarak aktif görevlerde bulundu.
Başta Cinsel İstismar olmak üzere Çocuklara yönelik her türlü istismar olaylarının araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun Başkanlığını, 17-25 Aralık Yargı Darbesi girişimi sonrasında TBMM'de kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun Başkanvekilliğini, Soma'da meydana gelen Maden kazasının ardından kurulan Maden Kazalarının Araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun Başkanvekilliğini, Haberleşme Özgürlüğüne ve Özel Hayatın Gizliliğine Yönelik İhlallerin Tespiti ve Önlenmesine İlişkin Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu'nun sözcülüğünü yürüttü.