Eğitim

Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Nasıl Olmalı Eğitimi

Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Artar'ın düzenleme kurulu üyesi olarak katıldığı, ilki Edirne'de organize edilen "Tarihsel çevrelerde peyzaj tasarımı eğitimi"nin ikincisi Didim'de başladı.

İlgili Foto Galeriye Git

Programa 13 farklı üniversiteden 18 öğrenci katılımcı ve 7 üniversiteden 11 öğretim üyesi eğitmen olarak katılıyor.

TÜBİTAK destekli ve Aydın Adnan Menderes üniversitesi Peyzaj mimarlığı bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitimin amacı,

tarihsel çevrelerde yapılacak peyzaj planlama ve tasarımında genel yaklaşımın nasıl olması gerektiğinin; bu çevrelerde geleneksel dokunun koruma-kullanma dengesi kapsamında sürdürülebilirliğinin nasıl sağlanabileceğinin ve tarihsel kimliğe saygılı bir peyzaj tasarım yaklaşımının temel ilkelerinin ne olduğunun Aydın örneğinde öğrencilere öğretilmesidir.

Eğitim çıktılarının tarihsel çevrelerde peyzaj tasarımları açısından yol gösterici olması beklenmektedir.

Programda Iasos, Didim Akköy ve Didim Arkeopark alanları için eğitim boyunca verilen evrensel kriterlere uygun tasarım projeleri üretilecektir. Destekçileri arasında Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği'nin  ( PEMDER) de olduğu TÜBİTAK destekli eğitim projesi sonunda üretilecek tasarım projeleri belediye ve koruma ile ilgili kurumlara teslim edilecek.