Mehmet Altınok
Altınok, ilk sohbetlerinde emniyet çalışmalarında halkın desteğinin önemli olduğunu belirtmiş ve emniyet teşkilatı olarak kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla da diyalog içerisinde hareket ederek Bartın’a ve Bartınlılara en iyi hizmeti vereceklerinin altını çizmişti.
“Bartın’ın huzuru refahı her şeyden önde gelir. Bizim görevimiz bunu en iyi şekilde gerçekleştirmektir. Emniyet teşkilatı olarak tek amacımız Bartın halkının daha huzurlu ve güvenli yaşamasını sağlamaktır” sözlerine yer veren Altınok’un dünya metropolü bir kent olan İstanbul’da, üstelik güvenlik şubeden sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı olarak görev yapması tecrübe açısından Bartın için bir şanstı.
Görevinin ilk günlerinde Ulus’taki şehit polis memuru Kemal Açıkgöz’ün anne ve babasını ziyaret etti, ellerini öptü, ardından şehidin mezarında dua okudu.
Altınok, bir anlamda şehit ailesinin duasını alarak göreve başladı.
Ardından, Bartın’daki gazetecilerle bir araya geldi, görevindeki hizmet anlayışını anlattı, basınla paylaşılmasında yasal olarak sıkıntı olmayan her türlü bilgiyi paylaşabileceğini söyledi.
Yeni yıla da emniyet mensupları ile girdi, aynı akşam üniversite öğrencilerini de ziyaret etti.
Ve Altınok’un göreve başlamasının üzerinden yaklaşık 6 ay geçti.
Onu, sadece makamında değil, kentimizdeki her türlü toplumsal olayların içinde gördük.
1 Mayıs işçi bayramı yürüyüşünde meydanlardaydı.
Galatasaray’ın şampiyon olduğu ve taraftarın bayram havasına dönüştürdüğü caddelerde ekiplerin başında gördük.
Yine Çilek Festivali boyunca, her akşam festivalin huzur ve güvenli bir şekilde geçmesi adına Yalı Mevkii’nde geç saatlere kadar tur attı, ortamı gözlemledi.
Asayişten teröre kadar tüm birim amirleri de alana vatandaştan önce geldi, tedbiri elden bırakmadı. Bir şube müdürümüz “Biz buradayken size ekmek çıkmaz” demişti.
Doğru söyledi, iyi ki de öyle oldu.
Bu sayede huzurlu bir festival geçirdik.
* * *
Polisin Altın Elleri
Emniyet Müdürümüz Altınok, “Polis dostunuz, arkadaşınızdır” sözünün benimsetilmesi ve kamuoyunda özellikle genç ve çocuklar için koruyan ve kollayan “Polis amca” algısının yerleştirilmesi için “Altın Eller” mavi kapak toplama kampanyasını hayata geçirdi.
İlk bakışta ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye temini gibi algılanan proje, aslında birçok olguyu da beraberinde getirdi.
Halk, polis amcasını daha çok benimsedi, özellikle çocuklar bir tekerlekli sandalye fazla alınabilmesi için minik ceplerini kapaklarla doldurdu.
Bu sayede “Seni polis amcaya şikayet ederim”, “Polis amcalar seni almaya geliyor” diye korkutarak uslulaştırmaya çalıştığımız çocuklar, polisin “kim olduğunu” bizden daha iyi anladı.
Vatandaşlar da, her türlü konuda emniyete yardımcı olmayı
Ve kampanya il sınırlarını da aşarak Bolu, Bursa, İstanbul, Erzurum, Van’ın yanı sıra Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerine de uzandı, buralardan da binlerce kapakla destek geldi.
4 ay gibi bir zamanda 1 milyon kapak toplandı, kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüştü.
Esnafından öğrencisine, işadamından taksici esnafına kadar birçok kesimin destek verdiği kampanyaya destek veren kurum ve kuruluşlara önceki gün düzenlenen törenle teşekkür belgesi takdim edilirken, ihtiyaç sahibi engellilere de sandalyeleri teslim edildi.
Bu tören, Emniyet Müdürlüğü’nün kampanyaya destek verenleri onure ettiği bir törendi ama asıl onur, Mehmet Altınok önderliğindeki proje ekibinin ve emniyet personelinindi.
Bizlerde kamuoyu adına başta Mehmet Altınok olmak üzere projede emeği geçen herkesi kutluyoruz.
Ve Bartın Valisi İsa Küçük’ün de hatırlattığı gibi engelliliğin aşılmasında tekerlekli sandalye temininden öte engelliğe sebebiyet veren akraba evliliği, doğum sonrasında bebeklerde ortaya çıkabilen yüksek ateş ve havalede anne-baba duyarlığı ile trafik kazalarının önlenmesinde kurallara uyulması gerektiğinin altını çiziyoruz.