İyi koordine olamıyoruz

Abone Ol


Vali İsa Küçük’te son toplantıda sorunları artık çözün diyor. Sorunları sıralayarak çözüm bulunmasını istiyor ama geç kalınmış bir serzeniş bu. Şimdiye kadar çoktan yapılması gerekirdi.

İsa Küçük, OSB’de hala DSİ’nin dere ıslahı konusunda bir aşamaya gelmediğini, yine OSB’de genişletme çalışmalarında enerji nakil hatlarının çekilmesinde büyük sorunlar yaşandığından bahsediyor. Çaycuma’da yaşanan köprü faciasından sonra ilimizdeki köprüleri inceleyin diyor. (Bizde böyledir ya, önlemler ancak yıkıldıktan veya can kaybı yaşandıktan sonra alınır) Yeni kampus alanında karayollarının yapması gereken kavşak projesini beğenmedik, oraya alt yâda üst geçit istiyoruz diyor. Amasra tünel inşaatının bulunduğu alanda ana yola cüruf dökülüyor. Karayolları buna müdahale etsin diyor.

Daha yapılacak geç kalınmış iş çok. Bartın Irmağının içler acısı hali ortada. Canım ırmak firmaların atık çöplüğüne döndü. Kurumların görevi, kirletene ceza yapmak değil, kirletilmeden önlemini almaktır. Bunu becerdiğimiz zaman zaten adam olduk demektir. Bartın’a yeni bir çevre yolu şart. Ödeneği hazır denilen Toki köprüsü yer tespiti hala yapılamadı. Bu hikayelere pardon sorunlara da bir yerden başlamak lazım.

Vali İsa Küçük Bartın’da 199 projeden 2 projenin bittiğini, 63 projede faaliyetlerin devam ettiğini, 13 projede ihale aşamasına gelindiğini ve 121 projeye başlanılmadığını söylüyor. Yapılan projelerde nakdi gerçekleşmenin %7 olduğunu belirtiyor. Projelerdeki Fiziki gerçekleşme ne aşamada bilen yok. Bölge müdürlerinin sunumlarında projelerde fiziki gerçekleşmelerin hangi aşamada olduğundan bahsetmeleri gerekir. Proje şu anda hangi aşamada? Yüzde kaçta? Nakdi olarak şu kadar harcandığı söyleniyor ama genelde fiziki gerçekleşme verilmiyor. Vali İsa Küçük projelerdeki fiziki gerçekleşme oranlarını da istemelidir. Projelerdeki en önemli kıstas fiziki gerçekleşmedir.

Hem böylece hikayeler daha gerçekçi olmaz mı?

Süleyman Karaman
Bartın Gerçek Gazeteciler Derneği Başkanı