İşçisin İşçi Kal Statükosu

Belli kalıplarla çalışmaya alışmış bürokratik yapı,güncel ve gelişen zaman içinde çalışma hayatının sıkıntılarına çözüm olmak yerine çözmeme taassup duruş göstermektedir.

Ne gerek var,ne önemi var,işin var gibi sıradan itici ve aşağılayıcı üslup kullananlar var.

Yenilikler ve modern çağın gerisinde kalmış yapı eski daktilodan vazgeçemiyor.Bu yetmiyor gibi kendini yenileyen ve istidadı olanların karşısında da duvar gibi duruyor.

Kırk yamalı bohça olan personel sistemi artık mızrak misali çuvala sığmıyor.

Yapılan tüm tampon tedaviler daha çok hasar verip,çalışma hayatında ki sıkıntıları kangren hale çeviriyor.

Kamu kurumlarında binlerce üniversite mezunu işçi,taşeron ve firma personelleri,özelleşen kurum personellerinden 4/C liler,kamu dışı aile sağlığı personelleri ve bu personel listesi uzayıp gidiyor.

İş hayatında ki bu yap boz ne zaman sona erer bilemiyorum fakat bir gerçek var o da hayatlar gidiyor,ömürler törpüleniyor.

Kamuda üniversite mezunu kendini yetiştirmiş ve geliştirmiş okuyup çalışma hayatına farklı adım getirmek isteyenlere gözünün ucu ile ÖTEKİ bakan duruşa bile engel olamıyorsak düzelme beklemek hayal olur.

İktisat işletme tekniker kimyager vs bölümler bitirmiş arkadaşlar ama kamunun at gözlüğü ile bakan bürokratik yapısı ne okudun? neye okudun? ne gereği vardı? İşin var ne istiyorsun? İle üniversiteli işçilerin memuriyete geçişine acaba ile bakıyorlar.

Kalıp düzen yanlısı olduklarından ilk okul mezunu işe giren kişinin okumasını kendini geliştirmesini 657 elbisesi içinde değerlendiren statükocu yapı; üniversite mezunu işçiye işçisin gardaş işçi kal diyebiliyor.

Kamuyu özelleştirip çalışanların 4/c yapılması doğru bir tasarruf olarak görmedim.Nasıl insanlara iş imkanı sağlama adına taşeron sistem körüklendi ise,İş kur vasıtasıyla 6 aylık iş vermeler de maalesef geçici tedavi olarak uygulamada yerini almaktadır.

Kamu da bu yapının değişmesi için kafaların değişmesi gerekir.