EN DOYURUCUSU BARTIN
Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu ile Karadeniz’i il il dolaşan Ünal çözüm sürecinin anlatıldığı ve katılımcıların sorularının görüşlerinin Başbakan Erdoğan’a iletilmek üzere not edildiği toplantıları değerlendirerek attığı bu twit Bartın’ın farkını bir kez daha ortaya koydu.
Akil İnsalar Heyeti Karadeniz Grubu tarafından gerçekleşen toplantılarda yaşanan özel anları twitleriyle paylaşan Ünal, Bartın’da gerçekleşen toplantıyı entelektüel olarak nitelerken en renkli toplantının Rize’de, en kalabalık protestonun ise Kastamonu’da gerçekleştiğini Twitter’dan duyurdu.
Bartın’da gerçekleşen toplantıda grup üyelerinden Yıldıray Yoğur çözüm süreci toplantıları kapsamında 8 il dolaştıklarını ve Bartın’da ki toplantının 9. il olduğunu belirterek konuşmasına başlamış zaman zaman protestolarla karşılaştıklarını ancak hiç yumurta yemediklerini söylemişti.
Grup Sekreteri Fatma Benli ise yaptığı konuşmada akan kanın durması için grupta yer aldıklarını ifade ederek süreçteki görevlerinin kimseyi ikna etmek olmadığını sadece görüş alışverişinde bulunmak olduğunu belirtmişti.
Akil İnsanlar Karadeniz Gurubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez’de Bartın’da düzenlenen çözüm süreci toplantısında ki konuşmasında asıl akil insanların Anadolu insanlarının olduğunu ve kendilerinin sürece destek verdiklerini, yürüttükleri görevle süreci anlatmaya çalıştıklarını ayrıca duyulan endişeleri ise hükümete iletmekte aracı olduklarını belirtmişti.
Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıya isimlerinin listede yer almadığından dolayı alınmayan bazı sendika temsilcileri de duruma tepki göstermiş ve bu tepkiyi yerel basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna iletmişlerdi.
Twittir’dan Bartın’da ki toplantıyı entelektüel açıdan en doyurucu olarak niteleyen Burcu Ünal daha önceki tarihlerde çekimleri Zonguldak’ta gerçekleşen Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği ve başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat’ın oynadığı 1940’lı yıllarda ki Mükellefiyet Dönemini konu alan Kelebeğin Rüyası isimli filmi kaleme almıştı.
Milliyet’te yayımlanan yazıda mükellefiyet döneminin tanıkları ile röportajlara yer verilmiş ve 1940’lı yıllardan günümüze yaşanan değişim anlatılmaya çalışılmıştı.
Batı Karadeniz bölgesi için tarihe not düşen ve geçmişten günümüze ışık tutan o yazı dizisini okumak isteyenler için linkler.
http://gundem.milliyet.com.tr/kelebegin-ruyasi-mi-gercek-mi-1940-ta-zonguldak-hem-kara-hem-elmas/gundem/gundemdetay/11.03.2013/1678648/default.htm
http://gundem.milliyet.com.tr/kelebegin-ruyasi-mi-gercek-mi-zonguldak-in-kara-yuzu/gundem/gundemdetay/12.03.2013/1679205/default.htm
http://gundem.milliyet.com.tr/kelebegin-ruyasi-mi-gercek-mi-zonguldak-bir-zamanlar-turkiye-nin-almanya-siydi/gundem/gundemdetay/13.03.2013/1679694/default.htm