DERNEKLERİMİZİN ÖNEMİ

Almanya’ya Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen insanımız, dili farkli dini farkli kültür ve yaşantısı farklı sanki ayrı bir dünya ile tanışmıştır.

Kendi yöresel kültürlerini, örf ve adetlerini, geleneklerini yaşamak ve gelecek nesillerede aktarmak istemişlerdir.

Yıllardır burada yaşayan insanımız, bir boşluk hissetmiş ve bu boşluğu da (Dernekleşmeyi) kavrayarak aşmaya çalışmış ve "en güzel miras kültür mirasıdır diyerek" bu amaçlarla dernek faliyetlerine başlamışlardır.

Bu alanda da gerek ülkemizde gerek Almanya´da çok önemli hizmetler yapmaya başlamışlar ve hizmetlerine devam etmenin gayreti içindedirler.

Şunun altını çizerek belirtmek istiyorum. Kendi milli, manevi, kültür değerlerini bilen ve bu değerleri yaşayan bir insan,bir toplum, içinde yaşadıgı toplumunda kültürel değerlerine saygı gösterir.Kendi kültür değerlerinden uzaklaşan bir toplum başka kültürlerin etkisinde kalarak erir ve asimile olur, ya da hem kendi kültürüne hem de içinde yaşadığı toplumun kültürüne uyum sağlayamaz.

Böyle bir toplumda içinde yaşadığı toplumla sürekli problem yaşar ve ortaya da problemli, kimlik sorunu yaşayan bir toplum çıkar.

Kendi milli, manevi ve kültür değerlerini bilmeyen, yaşamayan insanlar kendileriyle de barışık olamazlar. Kısacası hem kendileriyle, aileleriyle hemde topluma problemli bir birey haline gelirler. Zaten asimile olan toplumlardan nesillerden ne kendilerine nede toplumlara fayda gelmez. Kendi değerlerini bilen yaşayan ve yaşatan insanlar dolayısıyla toplumlar kimlik sorunu yaşamazlar.

Değişik kültürlerdeki insanların yaşamlarına saygı göstererek sağlam ve emin adımlarla geleceğe yürürler.

Derneklerimiz asimile olmuş bir toplum yerine içinde yaşadıkları topluma kendi kimliği, milli manevi kültür değerleri ile katkı sağlayan nesiller kazandırmayı amaç edinmişlerdir. Derneklerimiz üzerine düşen görevin önemini bilmekte ve bu konuda hizmet vermeye çalışmaktadırlar.

Unutulmamalıdır kı insanlar bıraktıkları güzel hizmet ve bıraktıkları eserlerle yaşarlar.

Bu vesile ile karşılık beklemeden fedakarane ( Amacına uygun ) güzel hizmetler yapan tüm aktif derneklerimizi ve calışanlarını, üyelerini derneklere destek verenleri tebrik ediyorum. Vefat edenlerimizede Allah'tan rahmet diliyorum.

Saygılarımla Hoşca kalın

* * *

Bahri AKALIN kimdir?

Bartın doğumlu,
Almanyada yaşıyor,
İlmi Araştırmalar Platformu Genel Sekreteri,
Bağımlılık Danışmanı (Qualifizierter Suchttherapheut),
Alman Basın Kartı sahibi,
Almanya'da hapishanelerdeki Türk mahkumlarla sohbet geceleri, ayrıca 16 ile 21 yaş arası gençlerle hapishanelere ibret gezileri, gençlerimizin gelenek ve göreneklerini unutturmamak adına folklor ve kültür günleri çalışmaları düzenliyor.

 
İletişim:
bahri.akalin@hotmail.de
Türk Dernekler Birliği (TUDEB)