Eğitim

Ar-Ge Proje Pazarına Rekor Ziyaretçi

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) ‘Benim de bir fikrim var’ sloganıyla düzenlenen 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarını 15 bini aşkın kişi ziyaret etti.

Abone Ol

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) 2017 yılından itibaren geleneksel hale getirdiği ve bu yıl ilk kez küresel ölçeğe taşıdığı 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarını 15 bini aşkın kişi ziyaret etti.

Bartın Proje Pazarı Yoğun İlgi Gördü Foto Galeri: Bartın Proje Pazarı Yoğun İlgi Gördü

Bölgenin en uzun soluklu bilim ve teknoloji festivali heyecanı Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesinde iki gün boyunca düzenlenen etkinliklerle sürdü. İlginin ve katılımın her yıl arttığı festivalde genç araştırmacılar ‘Benim de bir fikrim var’ sloganıyla katılım gösterdikleri projelerini sergilerken, öğrenciler ise etkileşimli ve özgün stantlarla ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başardı. 7-8 Kasım tarihlerinde tüm gün farklı salon ve katlarda eş zamanlı olarak devam eden etkinlikleri 15 binden fazla kişi ziyaret etti.

Alanında lider firmalar ve isimler ziyaretçilerle buluştu

BARÜ 7. Uluslararası Arge Proje Pazarına teknoloji dünyasının lider isimleri de katıldı. Alanında uzman isimler inovasyonu, girişimciliği, iş birliğini ve geleceğe yönelik vizyonlarını katılımcılara verdikleri teknik sunumlar ile paylaşırken festivalin sponsorları arasında da bulunan Sanko-Çimko, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜRKSAT, Fibrobeton’dan gelen yetkililer stant açtı. Ayrıca Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) da gençlerin teknoloji ürünlerinin geliştirilme süreçlerine katılmalarını sağlamak amacıyla kurdukları stantta ziyaretçiler ile bir araya geldi.

Bartın'da Proje Pazarı Rüzgarı Esiyor Bartın'da Proje Pazarı Rüzgarı Esiyor

Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, Kazakistan, Kolombiya…

Bilim ve teknoloji alanında ulusal sınırları aşan BARÜ, bu yıl uluslararası ölçekte gerçekleştirdiği Ar-Ge Proje Pazarında Türkiye ile birlikte Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, Kazakistan, Kolombiya, Kırgızistan, Malezya ve Özbekistan’dan proje başvuruları aldı. Türkiye’nin 35 farklı ilinden 47 üniversite, 30 lise, 10 kurum ve kuruluş ile Ar-Ge Merkezinden gönderilen 19 ana temada fikir değerlendirilmek üzere sergilendi.

Kapanış ve ödül töreni gurur duyulan anlara sahne oldu

Etkinliğin kapanış sunumunu TUSAŞ Motor Sanayi (TEİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit yaparken, 7.Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Ödül Töreni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımıyla gerçekleştirildi.  En iyi fikirlere çeşitli miktarlarda hibe desteği sağlanan organizasyonda yarışmacılara ödülleri Bakan Tunç ile birlikte Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ve BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun tarafından takdim edildi.

Adalet Bakanı Tunç BARÜ Ar-Ge Pazarına Katıldı Foto Galeri: Adalet Bakanı Tunç BARÜ Ar-Ge Pazarına Katıldı

Etkinliğin Temel kategoride birincisi “METATIP” adlı çalışma ile Dr. Mustafa Şanverdi ve proje ekibi oldu. Festivalin Lise kategorisinde ise Ar-Ge Proje Pazarı hakem heyeti tarafından yapılan değerlendirmeyle birincilik ödülü “RETİLİFE” başlıklı projeyle Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Yüşra Yatağan ve proje ekibine verildi.

Ayrıca bu yıl ilk defa uluslararası katılımlı olması gözetilerek Lise kategorisinde “Uluslararası İş Birliği Ödülü” de verildi. Ödülü; Kırgızistan Maarif Eğitim Vakfından “SMPAR Bişkek: Geleceğin Otoparkları ile Enerjide Verimlilik ve Sürdürülebilir Ulaşım” adlı projeyle Aydar Ali Suiunaliev ve proje ekibi aldı.

Etkinliğe önemli kurum ve kuruluşlar destek verdi

Bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getiren organizasyona Bartın Valiliği, Bartın Belediyesi ve TÜBİTAK ile Türkiye’nin alanlarında öncü firmaları SANKO, Havelsan, Roketsan, TUSAŞ, TEI, Aselsan, Türksat, Fibrobeton, ETİSAN Holding, Çanakcılar Holding, Bartın MÜSİAD, Teklas, Tekno-Tıp ve AKTIP destekleriyle güç kattı.

Kamil Koç’un ulaşım sponsoru olduğu Ar-Ge Proje Pazarının paydaşları arasında Türkiye’nin en eski işletmelerinden Kuru Kahveci Mehmet Efendi de yer aldı.